Ο Προμηθέας νίκησε ξανά την ΑΕΚ

Written by  Οκτ 27, 2018

Ο Προμηθέας Πάτρας ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στον αγώνα με την ΑΕΚ, της οποίας επικράτησε για τρίτη σερί αναμέτρηση, αυτή τη φορά με 79-69 και συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ξεκίνημα της σεζόν.

Έπειτα από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από το χρώμα που έδιναν οι φίλαθλοι και των δυο ομάδων στις κερκίδες, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν και κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και έφτασαν στην πολύ σημαντική νίκη που τους διατηρεί ψηλά στη βαθμολογία. Αντίθετα, η «Ένωση» εμφάνισε για μια ακόμα αγωνιστική κακό πρόσωπο και αδυναμία να διαχειριστεί το προβάδισμά της, μένοντας στο 2-2 μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά, αλλά πολύ νωρίς ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 15 λεπτά, λόγω βλάβης στο χρονόμετρο του γηπέδου. Η διακοπή δεν επηρέασε τις δυο ομάδες που προσέφεραν θέαμα και δυνατές μονομαχίες, πηγαίνοντας κοντά στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα 7 πόντων (39-46), αλλά ο Προμηθέας απάντησε αμέσως και ξαναμπήκε στην διεκδίκηση της νίκης. Η τελευταία περίοδος άνηκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους, που άρχισαν να παίρνουν σταδιακά διαφορά και με τα μεγάλα τρίποντα από τους Μπράουν και Λίποβι έφτασαν το +10 και στην μεγάλη νίκη.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα με 16 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Ριόν Μπράουν σημείωσε 15 πόντους, ο Λάνγκστον Χολ είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Οκτάβιους Έλλις κυριάρχησε στους «αιθέρες», σημειώνοντας 9 πόντους με 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 5 κοψίματα.

Από την ΑΕΚ, ο Εξέβιερ Μέις με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Γιόνας Ματσιούλις είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Βινς Χάντερ 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Ντούσαν Σάκοτα πρόσθεσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-40, 56-57, 79-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.