Print this page

«Μπαμ» με Θίοντορ η ΑΕΚ

Written by  Ιαν 04, 2019

Μια πολύ σπουδαία μεταγραφική κίνηση έκανε η ΑΕΚ, καθώς αργά το βράδυ της Πέμπτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού – με διαβατήριο ΠΓΔΜ – γκαρντ, Τζόρνταν Θίοντορ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Οι δυο πλευρές είχαν έρθει πολύ κοντά σε συμφωνία τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο, ο όρος που έθετε στο συμβόλαιό του ο παίκτης, να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να βρει ομάδα της Euroleague, έφερε κάποια εμπόδια στην αρχή, μέχρι που ξεπεράστηκε και ανακοινώθηκε η συμφωνία.

Έτσι, η ΑΕΚ, μετά την επιστροφή του Ντελρόι Τζέημς, κάνει μια ακόμα πολύ σημαντική κίνηση, που αποδεικνύει τις βλέψεις της να επαναλάβει την περσινή ευρωπαϊκή της χρονιά, φτάνοντας ως το τέλος και την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο της αναλογεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ΒC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι συμφώνησε με τον Τζόρνταν Θίοντορ (29 χρ., 1μ.83), έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019.

Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε σήμερα (03/01) συμβόλαιο συνεργασίας με τη «Βασίλισσα».

Η Διοίκηση της ΑΕΚ και ο Μάκης Αγγελόπουλος για ακόμη μία φορά έκαναν πράξη τις εξαγγελίες τους, βάζοντας πάντα ψηλά τον πήχη των στόχων. Η «Βασίλισσα» επιδιώκει να διατηρήσει τα κεκτημένα στο ευρωπαϊκό στερέωμα, αλλά και να διεκδικήσει τα ακόμη καλύτερα, που έρχονται.

Βιογραφικό

Ο Τζόρνταν Θίοντορ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1989 και έχει ύψος 1μ.83. Ο Αμερικανός γκαρντ (σ.σ διαθέτει και διαβατήριο Σκοπίων) ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Patterson Catholic του Νιου Τζέρσι, ενώ αποφοίτησε από το Κολέγιο του Seton Hall, έχοντας 16,1 πόντους με 6,6 ασίστ μέσο όρο.

Τον Ιούλιο του 2012 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ατάλια Μπουγιούκσεχιρ.  Επόμενες ομάδες του η Mets de Guaynabo από το Πουέρτο Ρίκο και η Huracanes del Atlántico από την Δομινικανή Δημοκρατία.

Στις 22 Οκτωβρίου του 2013 επέστρεψε ξανά στην Τουρκία για λογαριασμό της Μερσίν, όπου είχε 12,3 πόντους μέσο όρο. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του η Bourg-en-Bresse και το Πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 πήρε μεταγραφή στη γερμανική Fraport Skyliners, όπου κατέκτησε το FIBA Europe Cup και την αμέσως επόμενη χρονιά έκανε ακόμα ένα βήμα στην καριέρα του, καθώς συμφώνησε να αγωνιστεί στη Μπάνβιτ.

Με την ομάδα από την Πάνορμο κατέκτησε το Κύπελλο Τουρκίας και παρέλαβε το βραβείο του MVP του Τελικού. Τη σεζόν 2016-17 η Μπάνβιτ συμμετείχε στο Basketball Champions League, με τον Θίοντορ να κατακτά το βραβείο του MVP της χρονιάς.

Στις 15 Ιουλίου του 2017 υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αρμάνι Μιλάνο. Mε την ιταλική ομάδα κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ιταλίας και το Σούπερ Καπ στον Τελικό με την Βενέτσια. Ο Θίοντορ σημείωσε 29 πόντους με 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Πηγή και φωτό: aekbc.gr