Πέρασε και από τη Ρόδο ο Παναθηναϊκός

Written by  Φεβ 25, 2019

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντίνο Μήτογλου, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έπαιξε όσο χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη με 88-78 επί του ουραγού Κολοσσού H Hotels στον εξ αναβολής αγώνα του πρωταθλήματος και συνεχίζει αήττητος την πορεία του και στο φετινό πρωτάθλημα.

Με αρκετές απουσίες, αφού εκτός αποστολής έμειναν οι Παπαπέτρου και Καλάθης (και οι μόνιμοι… απόντες Λοτζέσκι και Παππάς), ενώ και ο Τόμας δεν συμπεριελήφθη στην 12αδα, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύθηκε απέναντι στους Ροδίτες που αγωνίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο χωρίς τον Δημήτρη Μαυροειδή, που έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει το αγώνα (σ.σ. χθες βρισκόταν στη Βαμβέργη για τον αγώνα της Εθνικής με την Γερμανία), αλλά στο τέλος έβγαλε τη διαφορά ποιότητας που διαθέτει εν αφθονία και πήρε τη νίκη, έχοντας μεγάλα κέρδη από την παρουσία του νεαρού πάουερ-φόργουορντ σέντερ, ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και έδειξε πως η επένδυση στο πρόσωπό του βγαίνει και με το παραπάνω.

Ο Κολοσσός ξεκίνησε εκπληκτικά από τα 6,75 μ. και με 7/9 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο, «εκτέλεσε» τους «πράσινους» παίρνοντας προβάδισμα με 29-24, που ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου.

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε με άσχημα ποσοστά (1/8 τρίποντα), «χτύπησε» μέσα από τη ρακέτα με τους Μήτογλου, που έκανε double-double από το ημίχρονο (10 π.-11 ρ.), Αντετοκούνμπο και Λεκαβίτσιους να πετυχαίνουν τους περισσότερους πόντους της ομάδας τους και πέρασε μπροστά με 41-46, πριν κλείσει το ημίχρονο με 43-47.

Με εμφανώς βελτιωμένη άμυνα στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός άρχισε να δημιουργεί μια διαφορά, η οποία έφτασε το +10 (48-58), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με σερί 7-0 για να μειώσουν στο 55-58 και να ισοφαρίσουν σε 61-61 πριν οι «πράσινοι» προηγηθούν εκ νέου στο  τέλος του δεκάλεπτου με 61-66.

Χωρίς να θέλει να… παίξει με τη φωτιά, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα ξέσπασμα στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και εκτόξευσε τη διαφορά στο +17 (66-83) κόβοντας κάθε ελπίδα των γηπεδούχων για την έκπληξη, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με νίκη των Κυπελλούχων Ελλάδας με 78-88.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι (39:30) και είχε εκπληκτική απόδοση με 16 πόντους, 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ μεγάλο παιχνίδι έκανε επίσης ο Λούκας Λεκαβίτσιους με 18 πόντους, ο Σον Κιλπατρικ τελείωσε με 14 πόντους, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είχε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Κιθ Λάνγκφορντ σημείωσε 11 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

 

Πολύ καλός για τον Κολοσσό ήταν ο Σλάβεν Τσούπκοβιτς που σημείωσε 20 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Στήβι Μπράουνινγκ είχε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και ο ΤζέιΒον Πίνγκστον τελείωσε με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. 

Τα δεκάλεπτα: 29-24, 43-47, 61-66, 78-88

Δείτε την στατιστική ΕΔΩ

Φωτό: ESAKE

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.