Το εκπληκτικό Περιστέρι «έσπασε» το αήττητο του Παναθηναϊκού!

Written by  Μαρ 31, 2019

Το Περιστέρι ΒΙΚΟΣ Cola πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη του πρωταθλήματος, αφού στο κεκλεισμένων των θυρών «Α. Παπανδρέου», ανάγκασε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στην πρώτη του φετινή ήττα με 80-72, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί την πιο ευχάριστη νότα στην φετινή Basket League.

Η ομάδα των Δυτικών Προαστίων έπαιξε εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν πανικοβλήθηκε όταν βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά στο πρώτο μέρος, επέστρεψε μεθοδικά και καθοδηγούμενη από τον εκπληκτικό Γκρέι, έκανε ένα εντυπωσιακό 25-12 στην τελευταία περίοδο τερματίζοντας το εντυπωσιακό σερί των «πρασίνων» που είχαν να γνωρίσουν την ήττα από άλλη ομάδα πλην Ολυμπιακού εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» φάνηκε πως είχαν τη σκέψη τους στον προσεχή αγώνα με τη Μπουντούτσνοστ, χωρίς τον Νικ Καλάθη που έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί, έχασαν πολύ σε δημιουργία, υπέπεσαν σε σωρεία εύκολων λαθών, δεν είχαν καθαρό μυαλό στα κρίσιμα και έδειξαν κουρασμένοι, χωρίς φρεσκάδα και ενέργεια, γνωρίζοντας την πρώτη τους φετινή ήττα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι Περιστεριώτες είχαν να επικρατήσουν του «τριφυλλιού»16 ολόκληρα χρόνια, καθώς επίσης και το γεγονός ότι η τελευταία ήττα των Κυπελλούχων Ελλάδας ήταν τον Οκτώβριο του 2016 από τον Ολυμπιακό στον αγώνα, στον οποίο είχε απολυθεί ο τότε προπονητής τους και νυν του Περιστερίου, Αργύρης Πεδουλάκης.

Το Περιστέρι προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά με μικρή διαφορά (8-4) και διατήρησε το προβάδισμά του σε όλη τη διάρκεια του δεκάλεπτου, πριν ο Παναθηναϊκός προσπεράσει για πρώτη φορά στο 9’ με καλάθι του Βουγιούκα (17-18) και κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 20-22.

Οι «πράσινοι» είχαν περισσότερη ενέργεια στη συνέχεια, άρχισαν να δημιουργούν διαφορά (24-30), ενώ με κάρφωμα του Παπαπέτρου, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (29-39).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παραμείνουν κοντά στο σκορ και να μην επιτρέψουν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει περισσότερο, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να κρατήσουν τη διαφορά στο -9 (36-45) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, το Περιστέρι μπήκε πιο δυνατά και μείωσε σε 46-49, δίνοντας ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να καταφέρνει να διατηρεί το προβάδισμά του μέχρι το τέλος της περιόδου (55-60), αλλά το momentum ανήκε στους γηπεδούχους που το απέδειξαν και στο παρκέ.

Με σερί 8-0 το Περιστέρι προηγήθηκε με 63-60, έχοντας κρατήσει τον Παναθηναϊκό χωρίς πόντο για περισσότερα από 3’, με τους «πράσινους» να σκοράρουν σχεδόν αποκλειστικά από τη γραμμή των βολών, κάτι που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν για να κρατήσουν το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία λεπτά.

Το μεγάλο τρίποντο του Στήβεν Γκρέι στα 01:27 πριν τη λήξη έβαλε το Περιστέρι μπροστά με 6 πόντους (76-70) και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, αφού ο Παναθηναϊκός έκανε συνεχόμενα λάθη και ο Αμερικανός ανέβασε τη διαφορά ακόμα περισσότερο (78-70) και οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την σπουδαία νίκη με 80-72.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Στήβεν Γκρέι, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους (4/7 τρίποντα), με 3 ασίστ, ο Μπεν Μπεντίλ έκανε ένα εντυπωσιακό double-double με 21 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημείωσε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Παναθηναϊκό, ο Ντεσόν Τόμας είχε 15 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Κιθ Λάνγκφορντ σημείωσε 12 πόντους, ενώ ο Λούκας Λεκαβίτσιους σημείωσε 10 πόντους με 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 36-45, 55-60, 80-72

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: Peristeri-BC

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.