Print this page

Προπόνηση στο Ρέθυμνο προσπαθώντας να κλείσει τις πληγές του

Written by  Απρ 01, 2019

Ο Ολυμπιακός έβγαλε εύκολα την… υποχρέωση απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings, του οποίου επικράτησε εύκολα με 98-52 και επιστρέφει στον Πειραιά με το μυαλό στην αναμέτρηση της Παρασκευής με την Νταρουσάφακα, ελπίζοντας στη νίκη και τον συνδυασμό αποτελεσμάτων των άλλων παιχνιδιών για να δει αν το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι θα έχει συνέχεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατέβηκαν στο Ρέθυμνο με μόλις 10 παίκτες, αφού ο Στρέλνιεκς απουσιάζει καιρό, ο Σπανούλης μόλις την ίδια μέρα πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, ενώ ο Πρίντεζης ακομα δεν έχει αναρρώσει από την ίωση που τον ταλαιπωρεί και δεν ταξίδεψε με την αποστολή, με τον Ντέηβιντ Μπλατ να έχει να διαχειριστεί και την εμφανή απογοήτευση των παικτών του μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Παρ’ όλα αυτά, οι Πειραιώτες έδειξαν σοβαρότητα, έτρεξαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, πίεσαν και έπαιξαν καλό μπάσκετ σε κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε, απέναντι σε μια ομάδα που έχει επίσης την απογοήτευση ότι τα δικά της περιθώρια παραμονής στην κατηγορία έχουν αρχίσει να εξαντλούνται.

Αξιοποιώντας την υπεροπλία του Μιλουτίνοφ και του Λεντέι στη ρακέτα, ο Ολυμπιακός πήρε από το ξεκίνημα το προβάδισμα (2-8), έφτασε χωρίς κόπο σε διψήφιο προβάδισμα και με τους γηπεδούχους να κινούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, δεν δυσκολεύθηκε να φτάσει στο 6-16 του πρώτου δεκάλεπτου.

Με τους «ερυθρόλευκους» να είναι αρκετά χαλαροί, κυρίως και λόγω διαχείρισης, το Ρέθυμνο μείωσε σε 16-21, όμως, ο Γουέμπερ έδωσε φρενήρη ρυθμό στους φιλοξενούμενους που έτρεξαν ένα σερί 13-0 για να φτάσουν τη διαφορά στο +18 (18-36) και το ημίχρονο τους βρήκε από την ασφάλεια του 25-38.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο ημίχρονο και με κύριο εκφραστή των επιθέσεων του τον Ζακ Λεντέι, εκτόξευσε τη διαφορά στους 24 πόντους (28-52) και έβαλε τέλος στα όποια όνειρα του Ρεθύμνου να επιστρέψει και να καταφέρει κάτι καλό.

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των φιλοξενούμενων και έτρεξαν ένα σερί 10-0 για να μειώσει σε 38-52 και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 41-62.

Με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί, οι δυο ομάδες έτρεξαν και προσπάθησαν να διασκεδάσουν το χρόνο που απέμενε, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει συνεχόμενα τρίποντα και να ανεβάζει τη διαφορά στο +37 (55-92) και το τελικό 58-92 να ολοκληρώνει έναν αγώνα που αμφότεροι οι αντίπαλοι είχαν αλλού το μυαλό τους.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ζακ Λεντέι με 22 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος σημείωσε 14 πόντους με 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ και ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε επίσης καλό παιχνίδι με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από το Ρέθυμνο, πρώτος σκόρερ ήταν ο Άντονι Χίκι με 15 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 6-16, 25-38, 41-62, 58-92

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr