Έβγαλε την υποχρέωση και... περιμένει για Προμηθέα

Written by  Μάι 04, 2019

Στον απόηχο των όσων γίνονται εκτός παρκέ και διατηρούν το μέλλον του αβέβαιο, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με ενέργεια και κέφι στο άδειο ΣΕΦ και επικράτησε στον εξ αναβολής αγώνα της 22ης αγωνιστικής του Κολοσσού H Hotels με 95-74 υποβιβάζοντας και μαθηματικά τους Ροδίτες και πλέον περιμένει να δει τι μέλλει γενέσθαι ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής με τον Προμηθέα.

Η ατμόσφαιρα των τελευταίων ωρών με τα όσα γίνονται γύρω από την παρουσία του διαιτητή Αναστόπουλου στην αναμέτρηση με την Πατρινή ομάδα, ήταν φυσιολογικό να επηρεάσουν τόσο τον κόσμο της ομάδας, που δεν προσήλθε στο ΣΕΦ, όσο και την ομάδα που έπρεπε να μαζέψει το μυαλό της για να παρουσιαστεί σοβαρή στο παιχνίδι, κάτι που οι «ερυθρόλευκοι» το κατάφεραν καλά, παίζοντας γρήγορο μπάσκετ στο ανοικτό γήπεδο, μοίρασαν συνολικά 26 ασίστ (μόλις 9 οι Ροδίτες) και γενικά έδειξαν να απολαμβάνουν την αναμέτρηση στο μέτρο του δυνατού.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο Κολοσσός είχε ακόμα ελάχιστες μαθηματικές ελπίδες να σώσει την κατηγορία, αφού χρειαζόταν νίκη στο ΣΕΦ και την τελευταία αγωνιστική, καθώς και συνδυασμό αποτελεσμάτων από το Λαύριο και την Κύμη, κάτι, ωστόσο, που δεν επετεύχθη, με τους Ροδίτες να αποχαιρετούν και μαθηματικά την κατηγορία.

Με δεκάδα κατέβηκαν οι «ερυθρόλευκοι», αφού εκτός από τις απουσίες, στερήθηκαν και την συμμετοχή των εφήβων του που αγωνίζονται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους φιλοξενούμενους, αφού ο Σωτήρης Μπιλλής και ο Ντεάντρε Λίνγκινς που έμειναν στην Ρόδο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρά και χωρίς ιδιαίτερη διάθεση, με συνέπεια ο Κολοσσός να προηγηθεί με 0-5, ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» το άλλαξαν γρήγορα και με πίεση στην μπάλα και τρέξιμο στον αιφνιδιασμό, έκαναν σερί 8-0 με κύριο εκφραστή τον Βεζένκοφ, πέρασαν μπροστά με 18-13 και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 20-18.

Με σερί 5-0 ο Κολοσσός πέρασε ξανά μπροστά με 20-23 και, εκμεταλλευόμενος τον έντονο εκνευρισμό των παικτών του Ολυμπιακού έφτασε και στο +5 (22-27), όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο, πήραν διαφορά (43-31) και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με διψήφια διαφορά (45-35).

Οι Πειραιώτες έβγαλαν ενέργεια και διάθεση να τρέξουν με την έναρξη του δεύτερου μέρους, εκτόξευσαν τη διαφορά στο +21 (71-50) και δεν αγχώθηκαν άλλο στη συνέχεια, προσπαθώντας να προσφέρουν θέαμα στους λιγοστούς φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Η διαφορά έφτασε ακόμα και το +27 (92-65) και το τελικό 95-74 χάρισε μια όμορφη βραδιά στον κόσμο που χειροκρότησε θερμά τους παίκτες για την προσπάθειά τους.

Κορυφαίος του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 17 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε ρεκόρ καριέρας στον Ολυμπιακό με 18 πόντους (9/10 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ο Ζακ Λεντέι σημείωσε 14 πόντους, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος είχε 11 πόντους με 6 ασίστ, ενώ καλή παρουσία είχαν ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 9 πόντους και 7 ασίστι και ο νεοφερμένος Γουίλ Τσέρι με 8 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Από τον Κολοσσό, που πλέον σκέφτεται την πορεία του στην Α2 και την προσπάθεια επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία, ο Τζέι Βον Πίνγκστον σημείωσε 18 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Μάλκολμ Λι είχε 16 πόντους με 6 ριμπάουντ, ο Κώστας Παπαδάκης σημείωσε 12 πόντους (4/9 τρίποντα) με 3 ριμπάουντ και ο Δημήτρης Μαυροειδής σημείωσε 10 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 45-35, 71-53, 95-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: olympiacosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.