Δύσκολη νίκη και ισοφάριση για τον Προμηθέα

Written by  Ιουν 01, 2019

Ο Προμηθέας Πάτρας έγραψε ιστορία, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 74-65 στο Κλειστό «Δ. Τόφαλος», ισοφάρισε την σειρά σε 1-1 και πήρε την πρώτη νίκη της ιστορίας του σε ημιτελικό Πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση είχε πολλά στοιχεία από το πρώτο ματς, με τις δυο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και τον Προμηθέα να χτίζει μια διαφορά στο τέλος που δεν κατάφερε να κρατήσει, όμως, αυτή τη φορά η δύναμη της έδρας και η επιθυμία της διάκρισης οδήγησαν την ομάδα του Μάκη Γιατρά στην ιστορική επιτυχία που της δίνει τη δυνατότητα να εξακολουθήσει να ονειρεύεται ακόμα και τον τελικό του Πρωταθλήματος.

Οι δυνατές άμυνες της πατρινής ομάδας κράτησαν χαμηλά τους παίκτες του Λούκα Μπάνκι και χάρισαν τη νίκη στους γηπεδούχους και πλέον, οι δυο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον τρίτο ημιτελικό και πάλι στο ΟΑΚΑ με τόχο τη νίκη που θα τις φέρει σε απόσταση αναπνοής από τον τελικό.

Η αστοχία και η προσπάθεια ελέγχου του ρυθμού ήταν το πρώτο μέλημα των δυο ομάδων στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την ΑΕΚ να έχει καταφέρει να κρατήσει πολύ χαμηλά τον Προμηθέα και να προηγείται με 4-8, ενώ με τους γηπεδούχους να είναι τρομερά άστοχοι (2/12 σουτ), αλλά να μην το εκμεταλλεύεται, η «Ένωση» που κι εκείνη είχε χαμηλά ποσοστά (0/7 τρίποντα) προηγήθηκε με 11-13 στο τέλος του φτωχού πρώτου δεκάλεπτου.

Ο Προμηθέας ανέκτησε την ενέργεια και το ρυθμό του, βρήκε σκορ από τα 6,75 μ. και με σερί 8-0 πέρασε μπροστά με 19-15, όμως, η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα, έλεγξε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ και πήρε προβάδισμα με 8 πόντους (25-33) κι έδειξε να αναλαμβάνει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Δεν ήταν, ωστόσο, ικανό αυτό το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Προμηθέας με νέο σερί 13-1 όχι μόνο μάζεψε τη διαφορά, αλλά έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με 36-34.

Η εικόνα άλλαξε θεαματικά με την έναρξη της τρίτης περιόδου, με τις δυο ομάδες να παίζουν όμορφο και γρήγορο μπάσκετ, να προσφέρουν θέαμα και να εναλλάσσονται στο προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος της, μέχρι που ο Προμηθέας, αρχικά με την σφιχτή του άμυνα και με τα μεγάλα σουτ, άρχισε να δημιουργεί μια διαφορά που έφτασε και τους 9 πόντους (57-48) και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα ασφαλείας (57-49).

Οι δυο ομάδες σκόραραν με το… σταγονόμετρο, με τον Προμηθέα να φτάνει για πρώτη φορά το +12 (63-51) και φάνηκε να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, όμως, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, δεν κατάφερε να μετριάσει τον ενθουσιασμό του με συνέπεια η ΑΕΚ να μειώσει σε 65-61 και να ξαναμπεί δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης.

Ο Λάνγκστον Χολ, όμως, με μεγάλα σουτ στο τελευταίο λεπτό, έστειλε ξανά τη διαφορά στο +10 (72-62) και καθάρισε τη νίκη για τους γηπεδούχους που έφτασαν πανηγυρικά στο τελικό 74-65.

Ο Αμερικανός έκανε μεγάλο παιχνίδι με 19 πόντους και 3 ριμπάουντ και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, ο Χρήστος Σαλούστρος σημείωσε 12 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Οκτάβιους Έλλις είχε 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Από την ΑΕΚ, ο Γκέιμπ Γιορκ σημείωσε 13 πόντους, ο Βινς Χάντερ είχε 11 πόντους με 6 ριμπάουντ και ο Ντούσαν Σάκοτα επίσης 11 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 36-34, 57-49, 74-65

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.