Δεν... λυπήθηκε τον Προμηθέα στον πρώτο τελικό

Written by  Ιουν 10, 2019

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ διέλυσε τον Προμηθέα Πάτρας με 103-77 στον πρώτο τελικό του Πρωταθλήματος, επίδοση που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία των τελικών και ξεκίνησε εμφατικά την προσπάθεια για την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου τίτλου και ενός ακόμα στην τεράστια ιστορία του.

Οι «πράσινοι» ήταν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού με το πόδι στο… γκάζι και έπιασαν από το λαιμό τους φιλοξενούμενους που έδειξαν να μην έχουν δυνάμεις έπειτα από την εξαντλητική σειρά με την ΑΕΚ, αλλά και από την απειρία τους σε τελικούς και πλέον περιμένουν τον Παναθηναϊκό στην Πάτρα με στόχο να δείξουν όσο το δυνατόν καλύτερο πρόσωπο.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν από το ξεκίνημα τις ορέξεις τους, καθώς με σκληρή άμυνα κράτησαν τους φιλοξενούμενους χωρίς πόντο στα πρώτα 3’, προηγήθηκαν με 8-0 και πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα.

Ο Προμηθέας ξαναμπήκε στο παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 15-15, αλλά οι «πράσινοι» απάντησαν με σερί 6-0 για να πάρουν ξανά διαφορά με 21-15 και το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 24-18.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά, καθώς έβγαλε τρομερή σκληράδα στην άμυνα, εγκλώβισε τους φιλοξενούμενους και άρχισε να δημιουργεί μια διαφορά που έφτασε ακόμα και το +21 στο τέλος του ημιχρόνου (51-30).

Η κατάσταση απλουστέφθηκε εντελώς στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου ο Παναθηναϊκός συνέχισε να… σφυροκοπά τον Προμηθέα, που έδειχνε να τα έχει χαμένα, να χτυπά συνεχώς στο ανοικτό γήπεδο και να στέλνει τη διαφορά στο +34 (75-41) κλείνοντας την περίοδο με το σκορ στο 82-51.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν απλώς διαδικαστικού χαρακτήρα με τον Προμηθέα να μειώνει την τελική έκταση της διαφορά στο τελικό 103-77 που επιβεβαίωσε την τεράστια διαφορά δυναμικότητας που έχει με τον Παναθηναϊκό που κοιτάζει πλέον να κάνει το 2-0 στον επόμενο αγώνα στην Πάτρα με στόχο να επιστρέψει στο ΟΑΚΑ μόνο για την… φιέστα της κατάκτησης του τίτλου.

Ο Ματ Λοτζέσκι ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Ντεσόν Τόμας είχε 13 πόντους, ο Νικ Καλάθης έκανε και πάλι double-double με 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 13 ασίστ, ενώ ο Γιώργος Παπαγιάννης με τον Θανάση Αντετοκούνμπο είχε από 10 πόντους.

Από τον Προμηθέα, ο Τόνι Μέιερ σημείωσε 13 πόντους, ο Πέτρος Γερομιχαλός 11 πόντους με 4 ριμπάουντ και ο Οκτάβιους Έλλις με τον Ριόν Μπράουν είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 51-30, 82-51, 103-77

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.