Με σκορ και θέαμα τίμησε τα «αετόπουλα»

Written by  Οκτ 05, 2019

Ο ΠΑΟΚ τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την μνήμη των έξι οπαδών του ΠΑΟΚ, που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 4 Οκτωβρίου 1999, παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ και παίρνοντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στην Λάρισα, με το ευρύ 87-61.

Έντονα συναισθηματικά φορτισμένο το κλίμα πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με τις δυο ομάδες να καταθέτουν λουλούδια και στεφάνι στο μεγάλο πανό με τις φωτογραφίες των θυμάτων και τον κόσμο να χειροκροτεί θερμά συγκινημένος, ενώ πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Στο παρκέ, ωστόσο, στο ξεκίνημα η εικόνα ήταν απογοητευτική, με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να φτάσουν στο καλάθι και να χρειάζονται περίπου 5’ για να πετύχουν το πρώτο σουτ, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 8-1 και να βάζει από την αρχή τις βάσεις για τη νίκη, αφού η Λάρισα έκανε αρνητική επιθετική επίδοση, με μόλις ένα καλάθι στο ενεργητικό της και το πρώτο δεκάλεπτο να λήγει με 19-5.

Η συνέχεια ήταν διαφορετική, αφού μόλις αφυπνίστηκε ο ΠΑΟΚ έκανε… πάρτι στο παρκέ, εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 20 (31-11) και έφτασε ξεκούραστα μέχρι το 39-22 του ημιχρόνου, ενώ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, όταν και, παρά τις σπασμωδικές προσπάθειες των φιλοξενούμενων να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά, έφτασαν άνετα στο 62-43 του 30’.

Η Λάρισα ήταν εμφανώς αδύναμη να κάνει οποιαδήποτε ανατροπή, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι και να ανεβάζει συνεχώς τη διαφορά, φτάνοντας στο τελικό 87-61 που χάρισε χαρά και ικανοποίηση στους φιλάθλους του.

Ο Άνταμ Σμιθ συνεχίζει να εντυπωσιάζει στις πρώτες αγωνιστικές, σημειώνοντας 24 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ζέιν Νόουλς έκανε double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Αντουέιν Γουίγκινς είχε 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Από τη Λάρισα, ο Τζόνι Μπερχανεμέσκελ σημείωσε 22 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Τερέλ Παρκς 14 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 19-5, 39-22, 62-43, 87-61

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: paokbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.