Οι δύο MVP και οι κορυφαίοι των στατιστικών

Written by  Οκτ 07, 2019

Σε δύο παίκτες μοιράστηκε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 2ης αγωνιστικής, με τους Ντάριους Γκάρετ και Οκτάβιους Έλις να είναι εκείνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις, οδηγώντας τις ομάδες τους σε σημαντικές νίκες.

Ο Ντάριους Γκάρετ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Ηρακλή επί του Άρη στο ντέρμπι του Ιβανώφειου, κάνοντας ένα εντυπωσιακό double-double με 17 πόντους, 15 ριμπάουντ, μία ασίστ, 2 τάπες και ένα κλέψιμο, ενώ από τον πλευρά του ο Οκτάβιους Έλις ήταν κομβικός στην πολύ δύσκολη νίκη του Προμηθέα Πάτρας επί του Ιωνικού, κάνοντας επίσης double-doubleμε 17 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κόψιμο και ένα κλέψιμο.

Αμφότεροι συγκέντρωσαν 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και μοιράστηκαν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 2ης αγωνιστικής.

Σε λοιπά στοιχεία της αγωνιστικής, ο Δημήτρης Μαυροειδής της ΑΕΚ, με τα 8 ριμπάουντ που μάζεψε απέναντι στον Κολογγό, έφτασε τα 1.427 στο πρωτάθλημα και μπήκε στην πρώτη 20αδα της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τον Μιχάλη Κακιούζη, ενώ ο Νίκος Παππάς που επανήλθε στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, έγινε ο 13ος παίκτης των «πρασίνων» που έφτασε τις 150 συμμετοχές με το «τριφύλλι» και ο 11ος που ξεπέρασε τα 150 τρίποντα.

Οι κορυφαίοι των βασικών κατηγοριών της στατιστικής μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής

 

Πόντοι

Όνομα – Ομάδα

Πόντοι

Άνταμ Σμιθ (ΠΑΟΚ)

52

Ρέι Κέντρικ

41

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ιωνικός Νίκαιας Affidea)

40

Τζέρι Σμιθ (Ήφαιστος Λήμνου)

40

Τζίμερ Φριντέτ (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

37

 

Ριμπάουντ

Όνομα – Ομάδα

Ριμπάουντ

Ντάριους Γκάρετ (Ηρακλής)

21

Ζέιν Νόουλς (ΠΑΟΚ)

18

Οκτάβιους Έλις (Προμηθέας Πάτρας)

17

Βαγγέλης Μαργαρίτης (ΠΑΟΚ)

16

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Ιωνικός Νίκαιας Affidea)

15

 

Ασίστ

Όνομα – Ομάδα

Ασίστ

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

18

Σκότι Ρέινολντς (Λάρισα)

15

Τζεκουάν Λιούις (ΠΑΟΚ)

15

Λάνγκστον Χολ (Προμηθέας Πατρών)

14

Γιουτζίν Λόρενς (Ιωνικός Νίκαιας Affidea)

12

 

Κλεψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κλεψίματα

Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός Superfoods)

6

Σκότι Ρέινολντς (Λάρισα)

6

Χάουαρντ Σαντ-Ρος (ΑΕΚ)

6

Τζαμάλ Σούλερ (Ηρακλής)

5

Τέντι Οκερέαφορ (Ηρακλής)

4

 

Κοψίματα

Όνομα – Ομάδα

Κοψίματα

Νίκος Παππάς (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

2

Μπλέικ Χάμιλτον (Λάρισα)

1

Βλαντιμίρ Ντραγκίσεβιτς (Άρης)

1

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Ιωνικός Νίκαιας Affidea)

1

Τερέλ Παρκς (Λάρισα)

1

 

Αξιολόγηση

Όνομα – Ομάδα

Βαθμοί

Τζέρι Σμιθ (Ήφαιστος Λήμνου)

57

Άνταμ Σμιθ (ΠΑΟΚ)

49

Δημήτρης Κατσίβελης (Προμηθέας Πάτρας)

44

Τζαμάλ Τζόουνς (Ιωνικός Νίκαιας Affidea)

44

Τζίμερ Φριντέτ (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ)

42

 

Πηγή: ESAKE

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.