Πρώτη νίκη για Πανιώνιο με «φονέα» του Ρεθύμνου τον Πάσαλιτς

Written by  Οκτ 19, 2019

Ο Πανιώνιος Su Casa ήταν ο νικητής του ντέρμπι των ουραγών, με το Ρέθυμνο Cretan Kings, αφού έπειτα από μια συγκλονιστική αναμέτρησης, πήρε την πρώτη του φετινή νίκη με 70-67, χάρη σε εκπληκτικό τρίποντο του Πάσαλιτς σχεδόν σε νεκρό χρόνο, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και φιλάθλους.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε με 6-0 και έδειξε ενέργεια και διάθεση στα πρώτα λεπτά, με την κρητική ομάδα να καταφέρνει μεν να ισοφαρίσει σε 10-10, αλλά οι «κυανέρυθροι» πατούσαν καλύτερα και ξαναπήραν διαφορά στο τέλος της περιόδου με 17-11.

Εντελώς διαφορετική η εξέλιξη στο δεύτερο δεκάλεπτο, με το Ρέθυμνο να παίρνει τον έλεγχο της αναμέτρησης, να παίζει καλή άμυνα και να κινείται με υπομονή στην επίθεση, περνώντας μπροστά με 19-24, έφτασε ακόμα και το +6 (21-27), αλλά και πάλι ο Πανιώνιος επέστρεψε, έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 32-29.

Το Ρέθυμνο πάτησε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου και επέβαλε τον ρυθμό του, αρχίζοντας να δημιουργεί μια διαφορά, η οποία έφτασε ακόμα και το +11 (42-53) και κατάφερε να φτάσει στο τέλος της περιόδου με καλή ψυχολογία, όταν και προηγήθηκε με 47-54.

Οι Κρητικοί, ωστόσο, δεν μπήκαν καθόλου καλά στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου, σκόραραν μόλις 1 πόντο στα πρώτα 5’ και έδωσαν την ευκαιρία στον Πανιώνιο να ισοφαρίσει και το παιχνίδι ξεκίνησε ουσιαστικά από την αρχή.

Τα τελευταία λεπτά ήταν για γερά νεύρα, με τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ λαθών και των Χότον να δίνει προβάδισμα στο Ρέθυμνο με 65-67 στα 30’’ πριν τη λήξη.

Μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών, ο Σάμιουελς ισοφάρισε σε 67-67 στα 18’’, οι δυο ομάδες έχασαν ευκαιρίες για να κλέψουν τη νίκη και ο Πάσαλιτς βρέθηκε στα 2’’ στην κορυφή της γραμμής των 6,75μ., από όπου δεν λάθεψε και χάρισε την νίκη στην ομάδα του με 70-67.

Ο Σαμάρντο Σάμουελς, με την πρώτη του εμφάνιση με την «κυανέρυθρη» φανέλα έδειξε έτοιμος να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του και ήταν ο κορυφαίος με 22 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Φώτη Λαμπρόπουλο να σημειώνει 20 πόντους στην νίκη του Πανιωνίου.

Από το Ρέθυμνο, που έμεινε η μόνη ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, ο Κόνερ Φράνκαμπ είχε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ο Ραμόν Χάρις είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Γουέσλι Γκόρντον είχε 10 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-11, 32-29, 47-54, 70-67

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: rethymnobc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.