Απίθανο παιχνίδι στο Ιβανώφειο με νικητή τον Πανιώνιο

Written by  Οκτ 26, 2019

Φανταστικό παιχνίδι διεξήχθη στο Ιβανώφειο, όπου ο Πανιώνιος Su Casa με εκπληκτική απόδοση επικράτησε του Ηρακλή με το εντυπωσιακό 101-96 και πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ θεαματικό, με γρήγορο ρυθμό και δυο ομάδες που χάρισαν όμορφες στιγμές σε όσους το παρακολούθησαν, με τους «κυανέρυθρους» να αναλαμβάνουν τον έλεγχο του αγώνα από τα μισά του ημιχρόνου και έπειτα και να φτάνουν σε μια σημαντική νίκη για την σωτηρία τους.  

Μετά το αρχικό 5-0 του Ηρακλή, ο Πανιώνιος ισορρόπησε την κατάσταση και προηγήθηκε, μάλιστα, με 9-11, με τους γηπεδούχους, ωστόσο, να απαντούν με σερί 11-2 για να προηγηθούν για πρώτη φορά με +7 (20-13) και το δεκάλεπτο να λήξει με προβάδισμα του «Γηραιού» 20-17.

Ο Ηρακλής είχε καλύτερη ενέργεια και κυκλοφορία στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου και με καλή άμυνα που κράτησε χαμηλά τους φιλοξενούμενους, ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (32-21) και φάνηκε να αναλαμβάνει τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά ο Πανιώνιος απάντησε με εντυπωσιακό σερί 15-0, κάλυψε τη διαφορά και πέρασε μπροστά με 32-36 και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο με προβάδισμα 43-45.

Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με 59-56, αλλά ο Πανιώνιος πατούσε πολύ καλά, ξαναμπήκε μπροστά στο σκορ με 61-65 και προηγήθηκε στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 67-73.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν πλέον πάρει θάρρος και προηγήθηκαν με 74-82 με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη, με τον Ηρακλή, ωστόσο, να μειώνει σε 83-84 και το παιχνίδι να οδηγείται σε δραματικό φινάλε.

Ο Πανιώνιος, παρ’ όλα αυτά, δεν έχασε το προβάδισμά του, άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων και έφτασε τελικά σε μια πολύ σημαντική νίκη με 96-101, που του δίνει την ευκαιρία να αναπνεύσει καλύτερα στην συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο Σαμάρντο Σάμουελς έχει μεταμορφώσει τους νεοσμυρνιώτες, κυριαρχώντας από την μέρα που ήρθε στην ομάδα κάτω από τα καλάθια, κάτι που επιβεβαίωσε και στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, όπου σημείωσε 20 πόντους με 6 ριμπάουντ. Ο Μοχάμεντ Πάσαλιτς είχε 17 πόντους με 6 ασίστ, ο Δημήτρης Βεργίνης 15 πόντους με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Φώτης Λαμπρόπουλος 13 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από τον Ηρακλή, ο Ολιβιέ Χάνλαν σημείωσε 20 πόντους, ο Τζαμάλ Σούλερ 16 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ο Θοδωρής Ζάρας είχε 11 πόντους με 4 ασίστ και ο Βασίλης Καββαδάς με τον Κώστα Κακαρούδη είχαν από 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-45, 67-73, 96-101

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: panioniosbc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.