Πέρασε από το Λαύριο η ΑΕΚ με «καυτό» Λάνγκφοντ

Written by  Νοε 23, 2019

Με τον Κιθ Λάνγκφορντ να συνεχίζει να παίζει με τα φρένα… σπασμένα, η ΑΕΚ πέρασε από την έδρα του Λαυρίου Megabolt, επικρατώντας με 73-60, ανέβηκε στο 4-4 και ανέκοψε την τρομερή πορεία των γηπεδούχων μέχρι σήμερα, που τους είχε φέρει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

Ο Αμερικανός το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση και δείχνει να είναι ασταμάτητος, κάτι που αποτυπώνεται και στην πορεία της ομάδας του, που αφήνει πίσω σταδιακά το κακό ξεκίνημα της στη σεζόν, χωρίς, βέβαια, να λείπουν και τα στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η ΚΑΕ Λαύριο Megabolt βράβευσε τον Δημήτρη Κακλαμανάκη για την προσφορά του στον σύλλογο.

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ήταν αναγνωριστικά, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ και να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, με την ΑΕΚ να παίρνει μια μικρή διαφορά (9-14) και να κλείνει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 12-16.

Το Λαύριο παρέμεινε κοντά στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να γυρίσει το 15-21 του 12’ σε 23-23 στο 15’, όμως, στο σημείο εκείνο η «Ένωση» με τον Λάνγκφορντ να σκοράρει ακατάπαυστα και να πετυχαίνει buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου, όχι μόνο πήρε διαφορά, αλλά έκλεισε το πρώτο μέρος στο +11 (26-37).

Οι γηπεδούχοι επεχείρησαν να πλησιάσουν όσο περισσότερο γινόταν, έφτασαν μέχρι το -5 (38-43), όμως, δέχθηκαν σερί 7-0 στα τελευταία 2’ του τρίτου δεκάλεπτου και η διαφορά εκτοξεύθηκε στην μέγιστη τιμή της και το 38-50.

Όσο κι αν προσπάθησε το Λαύριο να γυρίσει την κατάσταση, η ΑΕΚ είχε πλέον μπε σε ρότα… νίκης, κάτι που επιβεβαίωσε και με το τελικό 60-73 που την βοηθά να ανέβει κι άλλο στην βαθμολογία.

Αναμφισβήτητα κορυφαίος όλων ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος σταμάτησε στους 33 πόντους, με 5 ασίστ, ο Χάρης Γιαννόπουλος έκανε καλό παιχνίδι με 15 πόντους, ενώ ο Γιόνας Ματσιούλις είχε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ.

Από το Λαύριο, ο Κάιλ Άλμαν είχε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ, ο Κουέντον Ντεκόζι σημείωσε 11 πόντους με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Ταϊρόν Άουτλο είχε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 26-37, 38-50, 60-73

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.