Σκορ, ρεκόρ και θέαμα πριν την νέα εποχή Πιτίνο

Written by  Νοε 25, 2019

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν καταιγιστικός από τα 6,75μ., έσπασε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, διαλύοντας τον Ηρακλή με το εντυπωσιακό 130-81 και απέδειξε ότι εντός συνόρων δεν έχει αντίπαλο, περιμένοντας την έλευση του Ρικ Πιτίνο πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με την Μπασκόνια.

Το τελικό σκορ της αναμέτρησης δεν χωρά περιθώρια εξηγήσεων, με τους «πράσινους» να παίζουν με το πόδι στο… γκάζι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ κατέρριψαν το ρεκόρ καλύτερης παραγωγής πόντων στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας, μάλιστα, την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία τους, μετά τους 134 πόντους που είχαν πετύχει στην αναμέτρηση με τους Αμπελόκηπους το μακρινό 1995,  αλλά και εκείνο των περισσότερων επιτυχημένων τριπόντων σε μια αναμέτρηση στην ιστορία τους, με τα 21/34 που σημείωσαν, σε μια βραδιά που έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι στον «Γηραιό» που δεν κατάφερε να αντισταθεί ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης.

Στο υπόλοιπο αγωνιστικό κομμάτι, τα πάντα κρίθηκαν από την πρώτη περίοδο, όταν ο Παναθηναϊκός, αφενός σκοράροντας ακατάπαυστα (σ.σ. με τον Τζίμερ Φρεντέτ να ξεκινά με 4/4 τρίποντα), αφετέρου παίζοντας εξαιρετική άμυνα, προηγήθηκε με 36-15 και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στους φιλοξενούμενους.

Παρ’ όλα αυτά οι νταμπλούχοι Ελλάδας συνέχισαν να είναι σοβαροί και να παίζουν με σχέδιο και πλάνο, συνέχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με το εντυπωσιακό 64-36, ενώ στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου βρέθηκαν να προηγούνται με το απίστευτο 95-52.

Παίζοντας πλέον με… φτερά στα πόδια, η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε… διαγωνισμό τριπόντων για τις δυο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει την εντυπωσιακή του εμφάνιση με το ευρύ 130-81, που αποτελεί την μεγαλύτερη επίδοσή του φέτος και την δεύτερη καλύτερη στην ιστορία του.

Ο Τζίμερ Φρεντέτ τελείωσε με 24 πόντους, με 6/8 τρίποντα και 4 ασίστ, ο Τζέικομπ Γουάιλι είχε 18 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ίαν Βουγιούκας κέρδισε το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων με 16 πόντους με 2/2 τρίποντα και 4 ριμπάουντ, ο Ντίνος Μήτογλου συνέχισε τις καλές εμφανίσεις του με 15 ποντους και 3 ριμπάουντ, ο Ντεσόν Τόμας είχε 16 πόντους και ο Νίκος Παππάς έκανε double-double με 12 πόντους 4 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Από τον Ηρακλή, ο Όλιβιερ Χάνλαν είχε 24 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Τζαμάλ Σούλερ είχε 12 πόντους και ο Άλεξ Ντέηβις πρόσθεσε 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 36-15, 64-36, 95-52, 130-81

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: iraklis-bc.gr

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.