«Διπλό» οκτάδας ο Ηρακλής στην Ρόδο

Written by  Δεκ 07, 2019

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, ο Ηρακλής πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 88-86 επί του Κολοσσού H Hotels και τον προσπέρασε, παίρνοντας την θέση του στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος.

Η αναμέτρηση είχε τρομερή εξέλιξη και ενδιαφέρον, ανατροπές και συγκινήσεις, με τον Μπρέιζελτον να έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει την επίθεση και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά το lay up που επεχείρησε δεν βρήκε στόχο, χαρίζοντας την νίκη στον «Γηραιό».

Ο Ηρακλής είχε μικρά προβαδίσματα με το ξεκίνημα της αναμέτρησης (4-8), με τον Κολοσσό να απαντά και να περνάει οριακά μπροστά με 13-11, να αυξάνει το προβάδισμά του στο 19-14 και να προηγείται στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου με 21-20.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, προηγήθηκαν με 27-32 και συνέχισαν να αυξάνουν τη διαφορά τους, η οποία έφτασε σε διψήφια επίπεδα και τη μεγαλύτερη τιμή της με την λήξη του ημιχρόνου, που τους βρήκε να προηγούνται με 41-53.

Ο Κολοσσός προσπάθησε να πλησιάσει, μειώνοντας στους 6 (49-55), αλλά ο Ηρακλής, που σούταρε με καλά ποσοστά από την περιφέρεια, διατηρούσε το διψήφιο προβάδισμά του και προηγήθηκε στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 62-70.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην τελευταία περίοδο αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση και με τρομερή άμυνα και πάθος, έφτασαν στο καλάθι (68-70) και το παιχνίδι πήρε δραματική τροπή, με τους φιλοξενούμενους και πάλι να διατηρούν με νύχια και με δόντια το προβάδισμά τους και, χάρη κυρίως στην παρουσία του Βασίλη Καββαδά να παραμένει μπροστά, ωστόσο, τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν γεμάτα συγκινήσεις.

Ο Τζάκσον μείωσε τον πόντο για τον Κολοσσό (84-85) στα 7’’, ο Οκερεαφόρ με 2/2 βολές έκανε το 84-87 και ο Σούλερ με 1/2 το 84-88, ο Κολοσσός επέλεξε να πάει σε δίποντο για το 86-88 και στην τελευταία επίθεση ο Μπρέιζελτον έφτασε στο lay up, όμως, δεν τα κατάφερε και ο Ηρακλής πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη.

Ο ΤΖαμάλ Σούλερ σημείωσε 17 πόντους, όσους και ο Θοδωρής Ζάρας που είχε και 3 ριμπάουντ, ο Όλιβερ Χάνλαν είχε 14 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Τέντι Οκερεαφόρ 12 πόντους με 6 ασίστ για τον Ηρακλή που σούταρε με 13/25 τρίποντα και είχε γενικά πολύ καλή παρουσία.

Για τον Κολοσσό, ο Ντάνι Αγκμπελέσε είχε 19 πόντους, ο Σταύρος Τουντζιαράκης 18 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Ντόνοβαν Τζάκσον 17 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 41-53, 62-70, 86-88

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.