«Ροπαλιά» του Ηρακλή στην Λάρισα που έμπλεξε ξανά

Written by  Ιαν 25, 2020

Ο Ηρακλής… σφυροκόπησε ανελέητα την Λάρισα, την οποία νίκησε πολύ πιο εύκολα από ό,τι λέει το τελικό 83-67 και πήρε σημαντική ανάσα, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία παραμένει η θεσσαλική ομάδα, μετά τις τελευταίες βαριές ήττες και το κακό πρόσωπο που παρουσιάζει.

Ο «Γηραιός» ξεκίνησε δυνατά από τα πρώτα λεπτά, προηγήθηκε νωρίς με 12-5, ενώ με εξαιρετική άμυνα εκτόξευσε την διαφορά στο +15 (22-7), πριν το πρώτο δεκάλεπτο τον βρει μπροστά με 26-11.

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τους Λαρισαίους να προσπαθούν μάταια να την μαζέψουν και να γίνουν πιο απειλητικοί, με το ημίχρονο να βρίσκει τον Ηρακλή να προηγείται με 43-29.

Τα πάντα ξεκαθάρισαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Ηρακλής αφενός με τρομερή άμυνα, αφετέρου με εξαιρετική επιθετική λειτουργία και σερί 12-0, εκτόξευσε την διαφορά στους 30 πόντους (67-37) και καθάρισε την υπόθεση νίκη από πολύ νωρίς.

Το δεκάλεπτο έληξε με τον Ηρακλή στο 69-44 και το μόνο που απέμενε ήταν η τελική έκταση της διαφοράς, αφού ήταν αδύνατο για την Λάρισα να επιστρέψει από αυτή την κατάσταση.

Ο Ηρακλής, αν και έριξε τους ρυθμούς του, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να μειώσουν αρκετά, επικράτησε τελικά με 83-67 και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, κοιτάζοντας το μέλλον του με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Ο Όλιβιε Χάνλαν ήταν πρώτος σκόρερ των νικητών με 21 ποντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά και 6 λάθη, ο Βασίλης Καββαδάς ακολούθησε σε απόδοση με 20 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Άλεξ Ντέηβις πρόσθεσε 13 πόντους και ο Τζαμάλ Σούλερ τελείωσε με 11 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Από την Λάρισα, ο Μπίλυ Γκάρετ σημείωσε 14 πόντους, ο Τζεχίβ Φλόυντ σημείωσε 13 πόντους, με 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Νώντας Παπαντωνίου είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 26-11, 43-29, 69-44, 83-67

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.