Μεγάλη νίκη του Κολοσσού με Προμηθέα

Written by  Ιαν 25, 2020

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Ρόδο, όπου ο Κολοσσός H Hotels εκμεταλλεύτηκε την κούραση και τα πολλά νεύρα σε κρίσιμα σημεία των παικτών του Προμηθέα Πάτρας και επικράτησε με 73-70, κάνοντας ένα ακόμα βήμα για την σωτηρία του, σε έναν όμιλο ομάδων που, όπως φαίνεται, θα παλέψουν μέχρι τέλους.

Οι δυο ομάδες δεν ξεκίνησαν καλά, αφού έδωσαν μεγαλύτερη προσήλωση στην άμυνα, μένοντας αμφότερες μακριά από το σκοράρισμα για ώρα, με τον Κολοσσό να παίρνει μια μικρή διαφορά (14-7) και προστατεύοντας σημαντικά το καλάθι του, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 20-9.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης σκόραρε 11 συνεχόμενους πόντους για να οδηγήσει τον προμηθέα στο να μειώσει το σκορ, ενώ νωρίτερα είχε προηγηθεί η αποβολή του Οκτάβιους Έλλις αρχικά με αντιαθλητικό φάουλ στην πρώτη περίοδο και στη συνέχεια με τεχνική ποινή, για να χάσουν οι Πατρινοί μια σημαντική μονάδα στο παιχνίδι τους.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μέχρι το καλάθι (24-22), αλλά ο Κολοσσός, όχι μόνο αντέδρασε, αλλά ανέβασε τη διαφορά στο +10 (34-24), πριν το ημίχρονο βρει τους γηπεδούχους μπροστά με 34-25.

Ο Προμηθέας βγήκε στο δεύτερο μέρος με περισσότερη ενέργεια και καθαρό μυαλό, μείωσε γρήγορα και ισοφάρισε σε 37-37, ενώ κατάφερε να προηγηθεί και με 39-42, με τον Κολοσσό να απαντά άμεσα, να προηγείται με 54-49 και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους γηπεδούχους να έχουν εκ νέου προβάδισμα με 55-52.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι για γερά νεύρα, με τον Κολοσσό να διατηρεί μια μικρή διαφορά, αλλά να μην μπορεί να ξεφύγει και τον Προμηθέα να απειλεί συνεχώς, όμως, να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και να χάνει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν για να πλησιάσει και να ισοφαρίσει.

Παρ’ όλα αυτά, ο Προμηθέας έφτασε το 71-70 στα 48’’, ενώ με το σκορ στο 73-70 και την τελευταία επίθεση στα χέρια του, έκανε λάθος επιλογές και έχασε δύο φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, με τους Ροδίτες να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη.

Ο Λασανά Κρομά είχε 15 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Ντάνι Αγκμπελέσε ήταν πρώτος σκόρερ του Κολοσσού με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ Μάλκολμ Γκρίφιν, Ζερμαίν Λαβ και Ταϊρόν Μπρέιζελτον σημείωσαν από 10 πόντους.

Για τον Προμηθέα, ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 20 πόντους με 8 ριμπάουντ, ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ και ο Ολεάντρ Λίποβι σημείωσε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 34-25, 55-52, 73-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: ΕΣΑΚΕ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.