«Allez les Bleus» και στο Μουντομπάσκετ!

Written by  Σεπ 11, 2014

Η Γαλλία έκανε σεμινάρια άμυνας και στον τελευταίο χρονικά ημιτελικό πήρε μια μεγάλη νίκη επί της οικοδέσποινας Ισπανίας με 65-52 και πέρασε πανηγυρικά στον ημιτελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Σερβία.

 

Η Γαλλία έπαιξε σαν Πρωταθλήτρια Ευρώπης και απέδειξε ότι δίκαια παραμένει μία από τις κορυφαίες δυνάμεις του παγκοσμίου μπάσκετ, έστω κι αν είχε αρκετές απουσίες που στην πρώτη φάση φάνηκαν να τη δυσκολεύουν αρκετά. Παρ’ όλα αυτά, δεν κρύφτηκε πίσω από τους απόντες, βγήκε αποφασισμένη να κοντράρει στα ίσα την Ισπανία και να μην πτοηθεί από την «καυτή» έδρα.

Οι «τρικολόρ», μάλιστα ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και πήραν νωρίς προβάδισμα με 11-4 στέλνοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο το μήνυμά τους. Από την άλλη, οι Ισπανοί βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα, εγκλωβίστηκαν στην πολύ καλή γαλλική άμυνα και, ειδικά στην τελευταία περίοδο ουσιαστικά κατέρρευσαν, βλέποντας την διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς.

Ο Ερτέλ άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε σε όλο το τουρνουά με την απουσία του Τόνι Πάρκερ και έδειξε ότι είναι παίκτης επίσης για μεγάλα παιχνίδια. Στον μεγάλο προημιτελικό με την Ισπανία είχε 13 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και οδήγησε την ομάδα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι Ντιαό με 15 πόντους και 5 ριμπάουντ και Γκομπέρτ που πέτυχε 5 πόντους και σκέπασε τα καλάθια μαζεύοντας 13 ριμπάουντ.

Ο Πάου Γκασόλ ήταν όλη η Ισπανί σημειώνοντας 17 πόντους και μαζεύοντας 8 ριμπάουντ, όμως, δεν είχε βοήθεια από πουθενά, αφού κανείς άλλους πλην του Ναβάρο που ήταν εξαιρετικά άστοχος πετυχαίνοντας 10 πόντους με 1/5 τρίποντα, δεν μπόρεσε να βοηθήσει στο σκοράρισμα. Στο τέλος του αγώνα, κανείς, ούτε στις κερκίδες, αλλά πολύ περισσότερο στο παρκέ, δεν πίστευε αυτό που συνέβη, καθώς η Ισπανία, μετά το χρυσό μετάλλιο της Ιαπωνίας, για δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν καταφέρνει να φτάσει ούτε στον ημιτελικό, ενώ όπως και πέρσι, η Γαλλία της έκοψε τον δρόμο προς την κορυφή, τείνοντας να γίνει ο «κακός της δαίμονας».

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 35-28, 42-43, 65-52

Φωτό: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.