Πανηγυρική πρεμιέρα για την οικοδέσποινα Κίνα

Written by  Αυγ 31, 2019

Νικηφόρα ξεκίνησε η οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Κίνα, που στην πρεμιέρα της επικράτησε πιο δύσκολα της Ακτής Ελεφαντοστού από ό,τι λέει το τελικό 70-55 και χαροποίησε το κοινό της που γεμίζει τα γήπεδα, αφήνοντας υποσχέσεις με το «καλημέρα» για μια επιτυχημένη διοργάνωση.

Αυτή, μάλιστα, ήταν η τέταρτη νίκη της Κίνας σε ισάριθμες αναμετρήσεις της με την Ακτή Ελεφαντοστού σε Παγκόσμια Κύπελλα, με την ασιατική χώρα να δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα… παράδοση.

Με κακό παιχνίδι και πολλές άστοχες προσπάθειες για τις δυο ομάδες, το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε σε χαμηλά επίπεδα, με την Ακτή Ελεφαντοστού να προηγείται με 16-14 και να παίρνει μια μικρή διαφορά στα μισά της δεύτερης περιόδου (23-17), αλλά οι Κινέζοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να κλείσουν το ημίχρονο ισόπαλοι με 29-29.

Οι οικοδεσπότες παρουσιάστηκαν πολύ πιο βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος και, με πιεστική άμυνα ώθησαν τους Αφρικανούς να σε σωρεία λαθών, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν για να πάρουν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (39-49), ενώ με τον αέρα της ψυχολογίας που πήραν, έφτασαν το +14 με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (42-56).

Η Ακτή Ελεφαντοστού δεν κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά στον χρόνο που απέμενε, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται την απουσία πλάνου τους στα τελευταία λεπτά, να ανεβάζουν τη διαφορά (52-70) και να παίρνουν τελικά τη νίκη με 55-70  πανηγυρίζοντας την επιτυχία τους στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, στην οποία φιλοδοξούν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ο Αϊλούν Γκουό σημείωσε 17 πόντους με 3 ριμπάουντ και 9 ασίστ, με τον Γινλιάν Γι να έχει επίσης 19 πόντους με 8 ριμπάουντ και τον Κι Ζου να προσθέτει 12 πόντους και 6 ριμπάουντ για την Κίνα, ενώ από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο μόνος που είχε διψήφια παραγωγή πόντων ήταν ο Γκι Λάντρι Έντι με 10. 

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 29-29, 41-51, 52-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: http://www.fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.