Print this page

Η Γαλλία πήρε το «θρίλερ» με τη Γερμανία

Written by  Σεπ 01, 2019

Σπουδαίο ντέρμπι πραγματοποιήθηκε μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, με τις δυο ομάδες να δίνουν σκληρό αγώνα για να μπουν με το… δεξί στη διοργάνωση, κάτι που κατάφερε η ομάδα του Βενσάν Κολέ, παίρνοντας τη νίκη με 78-74, αφού πρώτα… καρδιοχτύπησε, μια που οι Γερμανοί επέστρεψαν από το -16 και απείλησαν με μια μεγάλη ανατροπή.

Με εξαιρετικά πιεστική άμυνα, η Γαλλία δεν άφησε περιθώρια στην Γερμανική ομάδα να αναπτυχθεί και την καθήλωσε μόλις στους 4 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, που τη βρήκε να προηγείται με 16-4, εικόνα που συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους «Τρικολόρ» να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να φτάνουν στο ημίχρονο προηγούμενοι με 36-20.

Η Γερμανία έβγαλε αντίσταση με το ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου και άρχισε σταδιακά να μειώνει τη διαφορά και κατάφερε να την ρίξει σε μονοψήφια επίπεδα με τη λήξη της περιόδου (59-50), δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα τελευταία λεπτά είχαν μεγάλη αγωνία, με τη Γερμανία να πλησιάζει στους στο καλάθι (76-74), ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή, με την Γαλλία να είναι αυτή που πήρε τη νίκη με 78-74.

Ο Εβάν Φουρνιέ έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι με 26 πόντους και 10 ριμπάουντ και μαζί με τον Αμάθ Μ’Μπαγιέ που είχε 21 πόντους και 4 ριμπάουντ ήταν αυτοί που οδήγησαν την γαλλική ομάδα στη νίκη.

Από τη Γερμανία, ο Γιοχάνες Φόιχτμαν είχε 25 πόντους με 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Ντένις Σρέντερ σημείωσε 23 πόντους με 4 ριμπάουντ και 8 ασίστ, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή για την ομάδα τους.

Τα δεκάλεπτα: 16-4, 36-20, 59-50, 78-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball