Πρόκριση με ανατροπή για το Πουέρτο Ρίκο

Written by  Σεπ 04, 2019

Συγκλονιστική ήταν η αναμέτρηση για την τελευταία αγωνιστική του Γ’ Ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μεταξύ Πουέρτο Ρίκο και Τυνησίας με τους πρώτους να εμφανίζουν μια άμυνα από «ατσάλι» στα τελευταία λεπτά,  να κρατούν τους αντιπάλους τους  χωρίς πόντο μέχρι το τέλος και να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αναμέτρηση αναμενόταν ντέρμπι, καθώς και οι δυο ομάδες είχαν ελπίδες πρόκρισης και αυτό αποδείχθηκε από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν αμφότερες πήγαιναν πόντο-πόντο και όλα έδειχναν ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Το Πουέρτο Ρίκο προηγήθηκε με 19-18 στο τέλος του πρώτου δεκάλεπτου, ενώ έδειξε να παίρνει ένα σημαντικό προβάδισμα στα μισά του δεύτερου, όταν και προηγήθηκε με 8 (36-28), πριν η Τυνησία μειώσει στο ημίχρονο σε 38-32.

Οι Αφρικανοί είχαν στόχο να γίνουν η μόνη εκπρόσωπος της ηπείρου τους στην επόμενη φάση και αυτό το διεκδίκησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού κατάφεραν να περάσουν μπροστά (50-53) και να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τριών πόντων (52-55).

Η Τυνησία διατηρούσε το προβάδισμα και έδειχνε ικανή να φτάσει στην σπουδαία νίκη, κάτι, ωστόσο, που φάνηκε πως δεν το πίστεψε όσο θα έπρεπε. Με καλάθι του Μπεν Ρομτέιν, η Τυνησία προηγήθηκε με 59-64 με 04:34 να απομένουν για τη λήξη και, κάπου εκεί… έφυγε από το γήπεδο.

Το Πουέρτο Ρίκο έπαιξε σκληρή άμυνα, κράτησε στο απόλυτο μηδέν την αντίπαλό του, μείωσε και ισοφάρισε και έφτασε στην μεγάλη νίκη με μεγάλο τρίποντο του Γκάρι Μπράουν στα 5’’ πριν τη λήξη για το τελικό 67-64.

Ο Ρενάλντο Μπλάκμαν είχε 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Νταβίντ Χουέρτας πρόσθεσε 10 πόντους, ενώ για την Τυνησία που δεν μπορούσε να πιστέψει τη χαμένη της ευκαιρία, ο Ομάρ Αμπάντα είχε 14 πόντους με 5 πόντους και 4 ασίστ, ο Σαλάχ Μεχρί 13 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Μάικ Ρολλ είχε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 38-32, 52-55, 67-64

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.