Δύσκολα το Ιράν, πρώτη και αήττητη η Ισπανία

Written by  Σεπ 04, 2019

Η Ισπανία τα χρειάστηκε απέναντι στο μαχητικό Ιράν, αλλά στα τελευταία λεπτά, βρήκε τα σουτ που χρειαζόταν και πήρε τη νίκη με 73-65, τερματίζοντας πρώτη και αήττητη στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Όπως και στην πρεμιέρα τους, οι Ίβηρες δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρησης και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 6-16 μόλις στο 5’, με το Ιράν να δείχνει από νωρίς ότι θα είναι σκληρό… καρύδι.

Η Ισπανία προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και το κατάφερε μέχρι το τέλος της περιόδου, όταν και βρέθηκε πίσω με 18-21, ενώ χρειάστηκε περίπου 6’ στο δεύτερο  δεκάλεπτο για να περάσει μπροστά με έναν πόντο (26-25), με το Ιράν να παραμένει κοντά μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε τις δυο ομάδες με το σκορ στο 33-31.

Η χαμηλή επιθετική απόδοση της Ισπανίας και η πολύ καλή άμυνα του Ιράν ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της αναμέτρησης και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, οι «ρόχας» πήραν ένα μικρό προβάδισμα (50-43) που φάνηκε να τους δίνει αέρα, όμως, οι Ιρανοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με σερί 10-2 μέχρι το τέλος της περιόδου πέρασαν ξανά μπροστά με 52-53 και εκτόξευσαν την αγωνία στο κατακόρυφο.

Το φινάλε ήταν δραματικό με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες μέχρι το 38’ (63-63) και την έκπληξη να είναι πια ορατή, αλλά στο σημείο εκείνο μίλησε η εμπειρία των Ισπανών, που με ενέργεια του Ερνάνγκόμεθ και τρίποντο του Γιουλ προηγήθηκαν με 70-65 και ουσιαστικά έκοψαν τα πόδια των αντιπάλων τους.

Το Ιράν δεν κατάφερε να βρει δυνάμεις να κάνει την ανατροπή και έτσι, η Ισπανία πήρε μια αγχωτική νίκη με 73-65, σκορ που διαμόρφωσε με τρίποντο ο Μαρκ Γκασόλ, ο οποίος είχε συνολικά 16 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε double-double με 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, 11 πόντους είχε και ο Βίκτορ Κλαβέρ, ενώ 9 πόντους σημείωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος στη διάρκεια της αναμέτρησης τραυματίστηκε και αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα των εξετάσεών του για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Από το Ιράν, double-double έκανε ο Χαμέντ Χαντάντι με 10 πόντους, 15 ριμπάουντ και6 ασίστ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μοχάμεντ Γιαμσιντίγιαφαραμπαντί με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Μάικλ Ροσταμπούρ πρόσθεσε 13 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 33-31, 52-53, 73-65

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.