Με Καμπάτσο πήρε το ντέρμπι και την πρωτιά η Αργεντινή

Written by  Σεπ 04, 2019

Μετά από ένα σκληρό παιχνίδι, η Αργεντινή ήταν εκείνη που κατάφερε να πάρει την μεγάλη νίκη με 69-61 επί της Ρωσίας και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον Β’ όμιλο, από τον οποίο προκρίθηκε και η αντίπαλός της, που κατέλαβε τη 2η θέση.

Η αναμέτρηση ήταν ένα σκληρό ντέρμπι για γερά νεύρα, με τις δυο ομάδες να δίνουν έμφαση στην άμυνα και τις δυνατές μονομαχίες και το αποτέλεσμα να κρίνεται χάρη στην ευφυΐα του Φακούντο Καμπάτσο.

Η Ρωσία ξεκίνησε πολύ καλύτερα και προηγήθηκε με 17-9 πριν ο Καμπάτσο με τρίποντο στην εκπνοή μειώσει  στο 17-12 του δεκάλεπτου, ενώ η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους Αργεντίνους που ανέτρεψαν την κατάσταση, προηγήθηκαν ακόμα και με 11 πόντους (26-37) και έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα 33-39.

Η κατάσταση είχε την ίδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Αργεντινή να αυξάνει και πάλι το προβάδισμά της (40-53) και να δείχνει ικανή να φτάσει σε μια άνετη νίκη, αλλά δεν υπολόγισε στην αξία της Ρωσικής ομάδας, που στην τελευταία περίοδο έπαιξε τρομερή άμυνα, μείωσε σταδιακά και… άναψε φωτιές στο παιχνίδι.

Η Ρωσία μείωσε σε 61-63 στο στα 39’’ και το παιχνίδι έδειχνε να κρίνεται σε μια κλωστή. Στο σημείο εκέινο ανέλαβε ξανά δράση ο Καμπάτσο, ο οποίος αρχικά με καλάθι δύο πόντων και, στη συνέχεια κλέψιμο και 2/2 εύστοχες βολές, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, που επισφραγίστηκε με την ασίστ του για το κάρφωμα του Γκαρίνο που διαμόρφωσε το τελικό 61-69.

Ο γκαρντ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 21 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Λουίς Σκόλα είχε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ και ο Μάρκος Ντέλια είχε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ για τη Ρωσία, ο Αντρέι Ζούμπκοφ είχε 18 πόντους με 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ο Νικίτα κουρμπάνοφ 13 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 17-12, 33-39, 40-53, 61-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.