Print this page

Στην οκτάδα η Ισπανία, έμεινε έξω η Ιταλία

Written by  Σεπ 06, 2019

Μετά από ένα κακό σε ποιότητα, αλλά σκληρά ανταγωνιστικό παιχνίδι, η Ισπανία πήρε το μεγάλο ντέρμπι με την Ιταλία με 67-60 και έκλεισε θέση στην οκτάδα της διοργάνωσης, μαζί με τη Σερβία, αφήνοντας τους «ατζούρι» εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ήταν σίγουρο ότι θα είναι σκληρό και με πολλές δυνατές μονομαχίες, αφού αμφότερες οι ομάδες το έβλεπαν σαν… τελικό για τη συνέχειά τους στο τουρνουά, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Απόλυτα ισορροπημένη ήταν η πρώτη περίοδος, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν βήμα βήμα και να κλείνουν ισόπαλες με 18-18, με την Ισπανία να παίρνει μικρή διαφορά (28-24) μετά τα μισά του δεύτερου δεκάλεπτου και την Ιταλία να την καλύπτει και να κλείνει το ημίχρονο με προβάδισμα 30-31.

Η Ισπανία μπήκε λίγο καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας μια καλύτερη διαφορά (46-38) και έδειξε να μπαίνει στη θέση του οδηγού, όμως, οι Ιταλοί, που είχαν μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, αφού δεν μπορούσαν να πετύχουν άλλο αποτέλεσμα, και πάλι κατάφεραν να την καλύψουν και να μειώνουν στο τέλος της περιόδου σε 50-48.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό, με την Ιταλία να προηγείται με 52-56 στο 36’ και να δίνει άλλη διάσταση στο φινάλε, αλλά στο τέλος πλήρωσε την τρομερή αστοχία των αστέρων της, με την Ισπανία να το εκμεταλλεύεται, να αξιοποιεί την εμπειρία και την ψυχραιμία της και να παίρνει τελικά τη μεγάλη νίκη με 67-60 που τη φέρνει στις 8 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Πλέον, η αναμέτρηση της Κυριακής με την Σερβία θα είναι το πρώτο σούπερ ντέρμπι της διοργάνωσης, καθώς το αποτέλεσμά της θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου και τις διασταυρώσεις στο δρόμο για τα μετάλλια.

Πρώτος σκόρερ των Ισπανών ήταν ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Ρίκι Ρούμπιο είχε 15 πόντους και ο Σέρχιο Γιουλ πρόσθεσε 11 πόντους, ενώ από την Ιταλία, ο Ντανίλο Γκαλινάρι σημείωσε 15 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Λουίτζι Ντατόμε είχε 12 πόντους με 3 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 30-31, 50-48, 67-60

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball