Πρόκριση στο Τόκιο και για το Ιράν!

Written by  Σεπ 08, 2019

Ραντεβού στο… Τόκιο έδωσε και το Ιράν, αφού επικράτησε εύκολα των Φιλιππίνων με 95-75 και εξασφάλισε την απευθείας πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σηματοδοτώντας μια μεγάλη επιτυχία για την πορεία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πολύ πλούσιο το πρώτο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να ξεχνούν την άμυνα και να παίζουν ελεύθερο και θεαματικό μπάσκετ και το Ιράν να προηγείται με 30-24 στο τέλος της περιόδου, όμως, στη δεύτερη ο ρυθμός έπεσε, χωρίς, ωστόσο, να χαθεί το ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Το Ιράν, παρ’ όλα αυτά, έπαιζε αρκετά καλύτερα και πιο μυαλωμένα και, με καλή άμυνα που δέχθηκε μόλις 10 πόντους στην περίοδο, έφτασε το +15 (48-33) και πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με μια καλή διαφορά.

Οι Ιρανοί εξακολουθούσαν να έχουν υψηλή παραγωγικότητα, την ώρα που αμυντικά τα πήγαιναν πάρα πολύ καλά, καθαρίζοντας το παιχνίδι από πολύ νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκαν με +27 (74-47) και το ενδιαφέρον εστιάστηκε στην τελική διαφορά.

Αυτή ήταν το τελικό 95-75 με τους Ιρανούς να δίνουν ραντεβού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με Χαμέντ Χαντάντι να έχει 19 πόντους με 5 ριμπάουντ, τον Μουχαμανσαμάντ Νικ Καχμπαχράμι να έχει 17 πόντους με 4 ασίστ, τον Μουχάμαντ Τζαμσιντιτζαφαραμπαντί να έχει 16 πόντους με 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ τον Μπέναμ Γιακχαλιντεχκορντί να προσθέτει 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ και τον Άαρον Γεραμιπούρ να σημειώνει 12 πόντους.

Από τις Φιλιππίνες, πρώτος σκόρερ ήτν ο Ρόμπερτ Λι Μπόλικ με 15 πόντους, ο ΑΝτρέι Μπλατς είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Μαρ Φαγιάρντο σημείωσε 10 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 48-34, 75-50, 95-75

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.