Η Λιθουανία ξέσπασε στην Δομινικανή Δημοκρατία

Written by  Σεπ 09, 2019

Η Λιθουανία βρήκε αντίδοτο στον… θυμό της για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ξεσπώντας στη Δομινικανή Δημοκρατία, της οποίας επικράτησε με 74-55 και ολοκλήρωσε με αυτόν τον τρόπο την παρουσία της στη διοργάνωση.

Τι κλίμα στις κερκίδες δεν ήταν το πιο ευχάριστο, μετά τα όσα ακολούθησαν την αναμέτρηση με τη Γαλλία, με τους Λιθουανούς φιλάθλους να ξεσπούν με υβριστικά συνθήματα κατά της FIBA, κάτι που, ωστόσο, δεν επηρέασε τους παίκτες του Αντομάιτις που μπήκαν στο παρκέ για να κάνουν το καθήκον τους.

Η Λιθουανία προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο με 19-14 και πριν κλείσει το ημίχρονο είχε πάρει μια σημαντική διαφορά, φτάνοντας το +14 (38-24).

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, η Λιθουανία διατήρησε το προβάδισμά της μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου, όταν και προηγήθηκε με 52-39 και έκλεισε την αναμέτρηση σε χαλαρούς ρυθμούς, αποχαιρετώντας τη διοργάνωση με μια μεγάλη νίκη με το ευρύ 74-55.

Ο Γιόνας Βαλαντσιούνας έκανε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχε επίσης 19 πόντους και ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας είχε 12 πόντους με 4 ριμπάουντ, ενώ για τη Δομινικανή Δημοκρατία, ο Ρομπέρτο Μερντόζα σημείωσε 14 πόντους με 5 ριμπάουντ και ο Σαντίελ Ρόχας 11 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 24-38, 39-52, 55-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.