Με σούπερ Καμπάτσο η Ρεάλ κατέκτησε το Copa del Rey

Written by  Σεπ 22, 2019

Με τον Φακούντο Καμπάτσο να έρχεται με… φόρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου classico της χρονιάς, επικρατώντας με 89-79 της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa del Rey και κατέκτησε τον τίτλο, έπειτα από ένα ματς, προοίμιο των όσων θα ακολουθήσουν στη χρονιά που μόλις ξεκινά.

Οι δυο ομάδες χάρισαν μια όμορφη μπασκετική παράσταση, με τη Μπαρτσελόνα να πλησιάζει στο να κάνει μια επική ανατροπή από το -19, αλλά τη Ρεάλ να δείχνει την κλάση της και να μην της επιτρέπει να φτάσει ως το τέλος, με το τρίποντο του Καμπάτσο 01:30 πριν τη λήξη να είναι αυτό που ουσιαστικά έκοψε τα πόδια των «μπλαουγκράνα».

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, τιμήθηκαν οι Ισπανοί διεθνείς παίκτες και των δύο ομάδων για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν από λίγες ημέρες στην Κίνα, οι οποίοι, όπως ήταν αναμενόμενο, γνώρισαν την αποθέωση.

Με εξαιρετική άμυνα, η Μπαρτσελόνα κράτησε τη Ρεάλ χωρίς πόντο για 03:36 και προηγήθηκε με 6-0, αλλά η «Βασίλισσα» απάντησε με σερί 8-0 για να περάσει μπροστά και, στη συνέχεια, να αναλάβει πλήρως τον έλεγχο, φτάνοντας στο 21-14 πριν το πρώτο δεκάλεπτο λήξει με νέα απάντηση των Καταλανών για το 21-20.

Η Ρεάλ μπήκε με σερί 8-0 στην δεύτερη περίοδο για το 29-20 και, στη συνέχεια επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της, φτάνοντας ακόμα και το +18 (47-29), κλείνοντας ένα κυριαρχικό ημίχρονο με προβάδισμα 48-33.

 Με τον αέρα του πρώτου μέρους, η Ρεάλ έφτασε ακόμα και το +19 (54-35), αλλά η Μπαρτσελόνα απάντησε με σερί 10-0 για να μειώσει σε 54-45 και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τις δυο ομάδες ακόμα πιο κοντά (69-63)  .

Όσο κι αν προσπάθησε η Μπαρτσελόνα, δεν κατάφερε να μειώσει περισσότερο από τους 5 πόντους (84-79), όταν ο Καμπάτσο με μεγάλο τρίποντο «εκτέλεσε» τους «μπλαουγκράνα» και χάρισε ουσιαστικά τον τίτλο στη Ρεάλ, που πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη και τον πρώτο τίτλο της χρονιάς με το τελικό 89-79.

Ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε σούπερ παιχνίδι με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις του από το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ από 10 πόντους σημείωσαν οι Ρούντι Φερνάντεθ και Τζόρνταν Μίκι.

 

Από τη Μπαρτσελόνα που δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του σούπερ φαβορί ακόμα και για την κατάκτηση της Euroleague, ο Μπράντον Ντέηβις έφτασε τους 23 πόντους με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ και οι Χίγκινς, Ντιλέινι σημείωσαν από 13 πόντους. 

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 48-33, 69-63, 89-79

Φωτό: https://www.basketitaly.it

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.