«Ναι» Τρινκιέρι στο ξεσκαρτάρισμα

Written by  Σεπ 19, 2013

Σύμφωνος με τη δήλωση του Βασίλη Σπανούλη περί αναγκαίου ξεσκαρταρίσματος στην Εθνική Ομάδα εμφανίστηκε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Αντρέα Τρινκιέρι, ο οποίος δεν δίστασε να ομολογήσει πως η πορεία της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας ήταν αποτυχημένη.

 

Σε συνέντευξή του σε ρωσική ιστοσελίδα, ο κ. Τρινκιέρι, ο οποίος πλέον επικεντρώνεται στα καθήκοντά του ως προπονητής της Ούνικς Καζάν, έχοντας, μάλιστα, υπό τις οδηγίες του και τρεις διεθνείς παίκτες, τον Νίκο Ζήση και τον Κώστα Καϊμακόγλου, αλλά και τον Ίαν Βουγιούκα που δεν ακολούθησε την ομάδα στη Σλοβενία, δεν προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του, ωστόσο, οι δηλώσεις του προκαλούν προβληματισμό.

«Μόνο μία λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει την παρουσία μας στη Σλοβενία: Αποτυχία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τρινκιέρι, ο οποίος δεν αρνήθηκε πως και ο ίδιος υπέπεσε σε πολλά λάθη. Παράλληλα, υπερασπίστηκε τους παίκτες του για την προσπάθειά τους, τονίζοντας πως έκαναν ο, τι μπορούσαν.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για τις δηλώσεις του Βασίλη Σπανούλη σχετικά με «ξεσκαρτάρισμα» που χρειάζεται στην Εθνική Ομάδα. «Συζήτησα με το Βασίλη και γνωρίζω τι έχει στο μυαλό του», τόνισε ο κ. Τρινκιέρι, ο οποίος συμφώνησε πως «όντως θα χρειαστεί να αποχωρήσει ένας αριθμός παικτών».

Ο Ιταλός τεχνικός εκθείασε, τέλος, τη δουλειά του συναδέλφου του Μάικ Φρατέλο στην Εθνική Ουκρανίας, επισημαίνοντας πως με το να παρουσιάσει μια δυνατή σε φυσικά προσόντα ομάδα, συμπαγή και γεμάτη ενέργεια, κατάφερε να καλύψει τις αδυναμίες σε ταλέντο και τεχνική και να οδηγήσει την ομάδα του στην οκτάδα της διοργάνωσης. Υποστήριξε δε πως και η ελληνική ομάδα πρέπει να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση.

* Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι από την επίσημη ιστοσελίδα του Eurobasket 2013 (photo by Elio Castoria)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.