Με Γαλλία για την πρόκριση στους "8" η Εθνική Εφήβων

Written by  Ιουλ 31, 2018

Η Γαλλία θα είναι αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας των Εφήβων στην φάση των νοκ άουτ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Λετονία την Τετάρτη (1/8, 16:15), με τον νικητή να παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά. Η Γαλλία ηττήθηκε από την Γερμανία στον Β΄όμιλο και κατέλαβε την 3η θέση, ενώ η Εθνική μας ομάδα μετά τη νίκη της Λετονίας επί της Ιταλίας νωρίτερα κατέλαβε την 2η θέση στον Α΄όμιλο.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε το δέντρο των αγώνων νοκ άουτ

Τσουμάνης: «Αύριο ο τελικός των τελικών»

Το σύστημα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έχει έναν αγώνα κλειδί: Τον πρώτο νοκ άουτ.

Νικάς, είσαι στους οχτώ και η ψυχολογία ανεβαίνει κατακόρυφα. Χάνεις, βρίσκεσαι στο γκρουπ 9-16 και αρχίζει η πίεση για την παραμονή στην κατηγορία. Η Εθνική Εφήβων με το 2-1 στις αποσκευές της από την Α’ Φάση, θα αντιμετωπίσει σε αυτόν τον αγώνα – κλειδί την Γαλλία. Και ο Ανδρέας Τσουμάνης ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει αυτή η αναμέτρηση.

Η ελληνική ομάδα έκανε την δεύτερη νίκη της απέναντι στην Κροατία σε έναν δύσκολο αγώνα και ψυχολογικά, αφού από το +23 βρέθηκε στο -1, αλλά και πάλι αντέδρασε για να φτάσει στο τέλος στο θετικό αποτέλεσμα: «Γνωρίζαμε από την αρχή πως θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, βρεθήκαμε στο +20, διατηρήσαμε μια διαφορά, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο η δική μας έλλειψη συγκέντρωσης ουσιαστικά ήταν αυτή που έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας ακόμη και να προηγηθούν. Ευτυχώς αντιδράσαμε πολύ καλά, δεν πανικοβληθήκαμε και τελικά πήραμε μια σημαντική νίκη».

Επόμενος αντίπαλος είναι η Γαλλία, μια ομάδα αρκετά διαφορετική, που ως συνήθως έχει αθλητικούς παίκτες: «Είναι πολύ δυνατή ομάδα και όντως αθλητική, που μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας».

Για τον Τσουμάνη τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης: «Αύριο είναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ. Θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να παίζει ο ένας για τον άλλον, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε το παιχνίδι και την πρόκριση στους οχτώ!»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.