Print this page

«Με αυταπάρνηση και περίσσεια θέληση να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί»

Written by  Αυγ 19, 2018

Η Εθνική ομάδα των Γυναικών έχει αρχίσει την προετοιμασία της ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τενερίφης. Από τα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η αρχηγός, Εβίνα Μάλτση, μίλησε στο agapotobasket.gr, για τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, την πρόκληση της συμμετοχής στο Παγκόσμιο, αλλά και τα νέα μέλη της ομάδας!

«Έχουμε μαζευτεί στα Ιωάννινα 14 κοπέλες, για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας το οποίο έχει περισσότερα κομμάτια φυσικής κατάστασης και ένταξης κάποιας τακτικής σιγά σιγά. Περιμένουμε να ενταχθούν το επόμενο διάστημα και οι Νικολοπούλου και Σπυριδοπούλου. Όλα κυλάνε ομαλά και όλες οι κοπέλες δείχνουν διάθεση και δίψα για δουλειά. Είμαστε χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ και έχουμε κοινό στόχο. Ξέρουμε τι μας περιμένει και δουλεύουμε σκληρά».

Η Εθνική ομάδα Γυναικών θα πάρει μέρος για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και αυτό αποτελεί μια ακόμα πρόκληση για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ειδικά μετά την πορεία στο Ευρωμπάσκετ του 2017.

«Όλες μας γνωρίζουμε τι σημαίνει ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι ομιλίες και του προπονητικού τιμ πάνω σε αυτό μας βάζουν στο κλίμα. Είναι το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός στο χώρο μας για αυτή την χρονιά. Ξέρουμε τι σημαίνει να αγωνιστείς σε τελική φάση με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Νιώθουμε χαρά και τιμή που θα βρισκόμαστε εκεί  αλλά από κει και πέρα αντιλαμβανόμαστε ότι για εμάς είναι πάρα πολύ δύσκολο. Οι ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε είναι όλες πάρα πολύ καλές. Δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ για εμάς, ίσα ίσα που εμείς είμαστε το αουτσάιντερ. Ο όμιλος μας είναι βατός αλλά είναι σίγουρα δύσκολος. Θέλουμε όλες να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση. Αυτή είναι η πρώτη μας σκέψη αλλά ήδη και που το λέμε τώρα είναι κάτι μακρινό πολύ ακόμα. Όπως κάθε χρόνο εμείς πάμε μέρα-μέρα, βήμα-βήμα να βάλουμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας, να ακολουθήσουμε το πλάνο το οποίο έχουν δουλέψει οι προπονητές για εμάς, να φτάσουμε σε ένα σημείο να αυτοματοποιήσουμε κάποια πράγματα και να γίνουμε πάλι ομάδα. Η ομάδα γίνεται μέσα από τις αρχές που περνάει και το σχέδιο που έχει ετοιμαστεί και φυσικά στο τέλος να πάμε, με τον τρόπο που γνωρίζουμε καλύτερα, με αυταπάρνηση και περίσσεια θέληση, να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί»

Τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την Εθνική ομάδα είναι γνωστά και σε αυτά άλλωστε στηρίχτηκε και στην μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της μέχρι σήμερα.

«Για την ώρα κρατάμε τα στοιχεία αυτά που μας συνοδεύουν από πέρυσι, που είναι πάνω από όλα ότι είμαστε ΟΜΑΔΑ. Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό, υπάρχουν ρόλοι, πλάνο και είμαστε στρατιώτες. Θα βασιστούμε και πάλι στην ενέργεια και στο πάθος μας. Όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνα και θα επικεντρωθούμε στην συνολική δουλειά όλων για να μπορέσουμε να φέρουμε το αποτέλεσμα στην επίθεση. Τώρα τα κεφάλια είναι μέσα. Απέχουμε πάρα πολύ από το να μιλήσουμε για μπάσκετ καθώς όπως είπαμε είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας. Κρατάμε όλα τα καλά στοιχεία που αποκομίσαμε πέρυσι από το Ευρωπαϊκό αλλά σίγουρα θα χρειαστεί να μπουν κάποια καινούργια και στην πορεία θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Αυτή η ομάδα απαρτίζεται από εξαιρετικούς χαρακτήρες και πολύ ταλαντούχα παιδιά. Σίγουρα υστερούμε σε άλλα πράγματα αλλά θα τα βγάλουμε μέσα από πολύ σκληρή δουλειά».

Το φετινό πρώτο κάλεσμα του ομοσπονδιακού προπονητή, Κώστα Κεραμιδά, είχε και τρία νέα πρόσωπα σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα νέα κορίτσια που έχουν έρθει στην ομάδα φέτος, την Σίνθια (Εζέτζα), την Πηνελόπη (Παυλοπούλου) αλλά και την επιστροφή της Κατερίνας (Σπαθάρου). Η Κατερίνα είναι ένα παιδί που γνωρίζει τη φιλοσοφία της Εθνικής ομάδας καθώς έχει αγωνιστεί ξανά σε αυτήν. Τα νέα κορίτσια που ήρθαν με πολύ μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε ότι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες εκτός από πολύ ταλαντούχες αθλήτριες. Άξια βρίσκονται εδώ και εντάχθηκαν κατευθείαν στο σύνολο. Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά και είναι στο χέρι τους πόσο θα δουλέψουν για να πετύχουν τα όνειρα τους. Όταν είσαι σε μικρή ηλικία και καλείσαι στην Εθνική ομάδα είναι στο χέρι σου πόσο θα δουλέψεις για να βελτιωθείς και να καθιερωθείς».

Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!