Χάθηκε μια δικιά της ιστορική πρόκριση

Written by  Σεπ 26, 2018

Η πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώθηκε καθώς γνώρισε την ήττα με 57-56 από τη Νιγηρία στην νοκ-άουτ αναμέτρηση πρόκρισης για την οκτάδα της διοργάνωσης.  

Ο Κώστας Κεραμιδάς άρχισε την αναμέτρηση με τις Παυλοπούλου, Μάλτση, Καλτσίδου, Σπανού και Φασούλα. Στο πρώτο δεκάλεπτο η Νιγηρία ήταν  πιο εύστοχη ενώ η Εθνική φάνηκε να έχει άγχος καθώς έχανε εύκολα καλάθια. Σιγά σιγά όμως ξεπέρασε το αρχικό μούδιασμα και με την Μαριέλλα Φασούλα να είναι αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση  πετυχαίνοντας 7 πόντους έκλεισε την περίοδο ισόπαλη 15-15 .Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Εθνική έτρεξε ένα 7-0 σερί με την Λύμουρα στην θέση της δημιουργού αλλά η Νιγηρία μάζεψε την διαφορά και μάλιστα με σερί 10-1 προσπέρασε με 25-24, προβάδισμα που διατήρησε καθώς βρήκε διαδρόμους και έτρεξε σε ανοιχτό γήπεδο σκοράροντας εύκολους  πόντους. Το ημίχρονο έκλεισε 31-26 υπέρ της Νιγηρίας.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η Νιγηρία φάνηκε να πατάει πιο γερά στο παρκέ ενώ η Εθνική έδειχνε υπνωτισμένη και χωρίς καθαρό μυαλό. Επιπόλαια και βιαστικά λάθη επέτρεψαν στην Νιγηρία να χτίσει μία διαφορά ενώ η Σπανού έκατσε στον πάγκο με 4 φάουλ μετά από τεχνική ποινή που δέχτηκε. Η διαφορά ανέβηκε στους 15 πόντους 46-31 για να μειώσει με τρίποντο η Μάλτση. Το τέλος του τρίοτυ δεκαλέπτου βρήκε την Ελλάδα πίσω στο σκορ με 37-48. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική θυμήθηκε τις προηγούμενες εμφανίσεις της και με εξαιρετική άμυνα και με μία καταπληκτική Φασούλα μείωσε σε 49-46 για να προσπεράσει με την Καλτσίδου από την γραμμή των βολών καθώς η Νιγηρία είχε συμπληρώσει νωρίς τα πέντε ομαδικά φάουλ. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά με την Νιγηρία να παίρνει την νίκη στις λεπτομέρειες και μαζί την πρόκριση για τις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.
 
Τα δεκάλεπτα: 15-15, 31-26, 48-37, 57-56

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Χριστινάκη 3, Φασούλα 18, Καλτσίδου 9, Κοσμά, Λύμουρα, Μάλτση 13, Νικολοπούλου, Παυλοπούλου 5, Σωτηρίου, Σπανού 8, Σπυριδοπούλου, Σταμάτη  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.