Το «αντίο» της Στέλλας Καλτσίδου στην Εθνική

Written by  Νοε 11, 2018

Η Στέλλα Καλτσίδου αποφάσισε να αποχωριστεί τα γαλανόλευκα μετά τους δύο αγώνες με Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία. Με επιστολή της δίνει το δικό της συγκινητικό «αντίο» στην Εθνική Γυναικών, ξεκαθαρίζοντας πως θα είναι πάντα στη διάθεση της ομάδας. Ο λόγος της ανήκει...

«Έφτασε η ώρα που γι’ άλλη μια φορά θα φορέσουμε τα γαλανόλευκα και θα παλέψουμε στις 17 και 21/11/18 για την πρόκριση σ’ενα ακόμη Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Για εμένα προσωπικά οι ημερομηνίες αυτές αποτελούν σταθμό στη μπασκετική μου πορεία καθώς αποφάσισα να είναι (πρώτα ο Θεός) τα τελευταία μου παιχνίδια φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα.

Νιώθω τυχερή κι ευλογημένη που αξιώθηκα απο τα 15 μου μέχρι και σήμερα στα 35 μου - πέρασαν κι ολας 20 χρόνια!!! - να είμαι μέλος όλων των εθνικών ομάδων και να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο... να παίζω για την αγαπημένη μου ομάδα, την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! 

Τα μαθήματα και οι εμπειρίες που αποκόμισα όλα αυτά τα χρόνια, μοναδικές κι αναντικατάστατες! Έγιναν κι εξακολουθούν να είναι οδηγοί στη ζωή μου! Οι συνεργασίες και οι ανθρώπινες σχέσεις που ανέπτυξα επίσης!!

Είναι μεγάλη τιμή να φοράς το εθνόσημο στο στήθος, ν’ακούς τον Εθνικό μας Ύμνο σε τόσες χώρες, να δακρύζεις απο συγκίνηση και υπερηφάνεια και να φωνάζεις με όλη σου την ψυχή "ΕΛΛΑΣ" !!!

Είχα την τύχη να είμαι μέλος αυτής της ΟΜΑΔΑΣ - ΠΑΡΕΑΣ στις σημαντικότερες επιτυχίες της ιστορίας της, αφήνοντας παρακαταθήκη πως ότι πέτυχε αυτή η ομάδα ήταν πρώτα απ´ολα αποτέλεσμα συνεργασίας αγαπημένων φίλων, που με ομαδικότητα και αυταπάρνηση αγωνιζόντουσαν για έναν κοινό σκοπό,  καλύπτοντας τις πολλές αδυναμίες τους με την δύναμη της ελληνικής ψυχής!!!

Μετά το τέλος του παιχνιδιού της 21ης Νοεμβρίου τερματίζω την ενεργή μου δράση ως παίκτρια της εθνικής ομάδας, παραδίδοντας την δική μου σκυτάλη στις νεότερες, άξιες και ταλαντούχες αθλήτριές μας, ανοίγοντάς τους τον δρόμο για ν’αφήσουν κι αυτές το δικό τους στίγμα στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Ευχαριστώ μέσα απ’την καρδιά μου, όλες και όλους που με τις δράσεις τους υπηρέτησαν την Εθνική Ομάδα και μου έδωσαν την ευκαιρία να καρπωθώ απ´αυτήν πολύ περισσότερα απο τα λίγα που ίσως προσέφερα τα 20 αυτά χρόνια που δρούσα κι εγω μαζί τους.

Το αγωνιστικό κεφάλαιο με την Εθνική Ομάδα για εμένα κλείνει εδώ, παραμένω όμως πάντα στη διάθεσή της και για άλλες δράσεις στο μέλλον!!

Στέλλα Καλτσίδου»

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.