Άρτεμις Σπανού: «Τελικός ο αγώνας με τη Μ.Βρετανία»

Written by  Νοε 15, 2018

Η πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2019 είναι ο μεγάλος στόχος της Εθνικής Γυναικών έχοντας δυο τελευταίους αγώνες, αυτούς με Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ. Η Άρτεμις Σπανού αναφέρθηκε στις δύο αυτές σημαντικές αναμετρήσεις της Εθνικής, μίλησε για τον πρώτο χρονικά αντίπαλο, τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά και για την αποχώρηση της Στέλλας Καλτσίδου.

«Πρόκειται για δύο από τα πιο σημαντικά παιχνίδια του ομίλου για να περάσουμε στο Ευρωμπάσκετ το καλοκαίρι. Από το Ισραήλ χάσαμε στο Τελ Αβίβ και τη Μ.Βρετανία την κερδίσαμε όχι και τόσο εύκολα στην Κοζάνη. Είναι παιχνίδια δύσκολα και ιδιαίτερα σημαντικά για μας. Η Μεγάλη Βρετανίας στο Μάντσεστερ που παίζουμε το Σάββατο θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της και θέλει την πρόκριση. Είναι ένας τελικός και για τις δυο ομάδες. Είμαστε όλες υγιείς ευτυχώς, αλλά και η αντίπαλός μας θα είναι χωρίς απουσίες στο ρόστερ της. Οπότε όποια ομάδα μπει πιο συγκεντρωμένα, είναι πιο έτοιμη σε αυτές τις τέσσερις πέντε ημέρες που είχαμε στη διάθεσή μας να προετοιμαστούμε και πιο εύστοχη θα πάρει και το παιχνίδι», είπε αρχικά η 25χρονη πάουερ φόργουορντ, η οποία στη συνέχεια διευκρίνισε ότι η Μεγάλη Βρετανία διαθέτει ένα δυνατό ρόστερ. «Η Βρετανία είναι ομάδα επιπέδου Ευρωμπάσκετ και μπορεί άνετα να σταθεί σε τελική φάση. Έχει στο ρόστερ της αθλήτριες που αγωνίζονται σε Ευρωλίγκα και Eurocup με σημαντικό ρόλο στις ομάδες τους. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θα πρέπει να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό, να παλέψουμε, να ακολουθήσουμε την τακτική μας για να μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Τέλος η Σπανού στάθηκε και στην αποχώρηση της Στέλλας Καλτσίδου τονίζοντας ότι η πρόκριση είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν για τη συμπαίκτριά τους. «Τα δύο τελευταία παιχνίδια της Στέλλας θέλουμε να τα θυμάται με χαρά, με δυο νίκες και πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ. Είναι ένα έξτρα κίνητρο για μας για να φύγει με ένα χαμόγελο και μια επιτυχία».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.