Δεν είχε κίνητρο, τέλος στο αήττητο σερί

Written by  Δεκ 03, 2018

Η Εθνική Ελλάδος δεν είχε ιδιαίτερο κίνητρο, αφού έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με αποτέλεσμα να παραδοθεί άνευ όρων στην Σερβία, που καιγόταν για τη νίκη και πήρε άνετη νίκη με 84-61 τερματίζοντας το αήττητο σερί των εννέα συνεχόμενων νικών.

Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες απέναντι σε μι ομάδα που ήθελε τη νίκη με κάθε τρόπο κι αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι μπήκαν με τρομερή ενέργεια, πίεση και διάθεση να γίνουν από το ξεκίνημα το… αφεντικό της αναμέτρησης.

Η Σερβία μπήκε αποφασισμένη να μην… αυτοκτονήσει και πήρε από νωρίς τα ηνία του αγώνα, συνεπικουρούμενη από την κακή συγκέντρωση που είχαν οι Έλληνες παίκτες, οι οποίοι πρόλαβαν μόλις στην πρώτη περίοδο να κάνουν 9 λάθη και να βρεθούν πίσω στο σκορ με 29-14.

Η ελληνική ομάδα βελτιώθηκε αισθητά στη συνέχεια, καταφέρνοντας να μην επιτρέψει στους γηπεδούχους να ξεφύγουν περισσότερο και να μειώσει στο ημίχρονο σε 44-35, ενώ με καλάθι του Σαλούστρου μείωσε σε 49-46 και το παιχνίδι φάνηκε να αλλάζει πλέον εικόνα.

Δεν ήταν έτσι τα πράγματα, ωστόσο, αφού η Σερβία απάντησε με σερί 18-2, προηγήθηκε με 67-48 και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε καθόλου στη συνέχεια. Στην τελευταία περίοδο το μόνο που έμενε ήταν η τελική έκταση της διαφοράς, με την Ελλάδα να γνωρίζει μια βαριά ήττα και τους Σέρβους να παίρνει αυτό που αναζητούσε από την αναμέτρηση.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τον Χρήστο Σαλούστρο σημείωσαν από 12 πόντους με 3 ριμπάουντ, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που μετείχαν στην αποστολή, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Μουράτος και ο Μιχάλης Λούντζης.

Μεγάλη ζημιά στην Εθνική μας έκανε ο Στέφαν Γιόβιτς με 22 πόντους, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα σημείωσε 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ο Βασίλιε Μίσιτς είχε επίσης 13 πόντους με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Στεφάν Γέλοβατς είχε 12 πόντους με 7 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 44-35, 67-48, 84-61

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.