Η FIBA «βγάζει το καπέλο» στην Καλτσίδου

Written by  Δεκ 04, 2018

Καλτσίδου, Μαστιαντρί, Στιούαρτ και Τουκάνεν, στο τελευταίο «παράθυρο» των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2019 φόρεσαν για τελευταία φορά τη φανέλα της Εθνικής τους ομάδας και η FIBA τους «βγάζει το καπέλο». H  Διεθνής Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης  δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί εκτενώς στην Ελληνίδα φόργουόρντ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται:

«Η αυλαία των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2019, έπεσε με μια "χροιά" θλίψης καθώς σηματοδότησε το "τέλος εποχής" της καριέρας αρκετών παικτριών με τις Εθνικές τους ομάδες. Ένα "κουαρτέτο" παικτριών απόχώρησαν έχοντας αφήσει ένα απίστευτα βαθύ και διαρκές σημάδι στην ιστορία του μπάσκετ στις πατρίδες τους και αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο είναι πόσο παρόμοια είναι τα χαρακτηριστικά τους, εντός και εκτός γηπέδου.

Ενώ η Στυλιανή Καλτσίδου, η Ραφαέλλα Μαστιαντρί, η Αζανία Στιούαρτ και η Τάρου Τουκάνεν έχουν διαφορές ως προς τη σταδιοδρομία των συλλόγων τους, είναι απόλυτα δεμένες από το σεβασμό που έχουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με το άθλημα στις χώρες τους αλλά και έξω από αυτές.

Θα ήταν δελεαστικό να καταγράψουμε τους αριθμούς και τα επιτεύγματα τους, όμως, πολλοί άλλοι το έχουν ήδη κάνει. Χαιρετίζουμε τις επιδόσεις και την απόδοση τους όλα αυτά τα χρόνια.

Αυτό που θέλαμε να κάνουμε αντ 'αυτού ήταν να βάλουμε μαζί τους κοινούς αυτούς παράγοντες, οι οποίοι ξεχωρίζουν περισσότερο από τρόπαια ή τα στατιστικά.

Αυτές οι τέσσερις παίκτριες υπήρξαν ηγέτιδες στο παρκέ, στο αποδυτήριο για μεγάλο μέρος της σταδιοδρομίας τους. Δεν νομίζω ότι είναι ένα υπερβολή για να πούμε ότι πρόκειται για θρύλους και αφήνουν το διεθνές στερέωμα έχοντας αμέτρητο σεβασμό από όλους.  

Βλέποντας έναν ελληνικό θρύλο όπως η Έβινα Μάλτση να φοράει η ίδια μπλούζα με  φωτογραφία της Καλτσίδου δείχνει από μόνο του πολλά. Τι παίκτρια. Στην Εθνική Ελλάδας θα λείψει πάρα πολύ η Καλτσίδου και είναι τιμή να την έχεις παρακολουθήσει σε μερικά από τα μεγαλύτερα τουρνουά. Αυτή η δεξιότητα της, η οποία ήταν πάντα ισορροπημένη με το πνεύμα πολεμιστή που πάντα έλαμπε κάθε φορά που φορούσε την φανέλα με την ελληνική σημαία στο στήθος της».

Πηγή: FIBA

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.