Στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Written by  Ιουν 18, 2019

Η αντίστροφη μέτρηση για την συμμετοχή της Εθνικής ομάδας Κωφών Γυναικών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει ήδη αρχίσει. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, υπο τις οδηγίες της Αθηνάς Ζέρβα και των συνεργατών της, πραγματοποιεί καθημερινές διπλές προπονήσεις, στο γήπεδο του Αιγάλεω και στο Βυζαντινό, με μοναδικό στόχο την καλύτερη δυνατή παρουσία στα γήπεδα της Πολωνίας.

Η προετοιμασία της Εθνικής θα συνεχιστεί μέχρι τις 23 Ιουνίου και στις 25 η ομάδα θα αναχωρήσει για την Πολωνία, όπου από 27 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που αποτελεί μια ακόμα πρόκληση στην συνεχώς ανοδική πορεία της Εθνικής Κωφών Γυναικών. Οι εν ενεργεία χρυσές ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες Ευρώπης βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με Αμερική, Λιθουανία, Λευκορωσία και Τουρκία. 

Το Agapotobasket.gr βρέθηκε στο κλειστό του Αιγάλεω, παρακολούθησε την προπόνηση της Εθνικής, στην οποία πέφτουν κορμιά και συνομίλησε με το τεχνικό τιμ για την πορεία της προετοιμασίας αλλά και την πρόκληση της κατάκτησης ενός μεταλλίου για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 


Η προπονήτρια που οδήγησε την Εθνική Κωφών Γυναικών στην κορυφή της Ευρώπης και στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, Αθηνά Ζέρβα, δήλωσε τα εξής: «Βρισκόμαστε στις τρεις βδομάδες ήδη προετοιμασίας και σιγά σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία. Στις 25 πετάμε για Πολωνία και στις 27 έχουμε το πρώτο παιχνίδι με αντίπαλο τη Λιθουανία την προπέρσινη φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων, ακολουθεί Λευκορωσία, η Τουρκία και τέλος η Αμερική. Ο όμιλος δείχνει δύσκολος αλλά έχει και τα καλά του. Αυτή η ομάδα ονειρεύεται μονίμως αλλά η φιλοσοφία μας είναι να είμαστε ταπεινοί και φειδωλοί σε όλα μας. Θεωρώ ότι δεν θα πάμε να προασπίσουμε κάποιο τίτλο. Δεν έχουμε τέτοια ανάγκη. Όλα αυτά που έχουμε ζήσει αυτά τα χρόνια είναι τόσο έντονα χαραγμένα στη μνήμη μας που πάμε για νέα πρόκληση. Ξεκινάμε από το μηδέν, είναι βέβαιο ότι δεν θα είμαστε εύκολη υπόθεση για τους υπόλοιπους και πιστεύω ότι το ξέρουν αυτό. Εκεί εμβαθύνουμε καθώς ξέρουμε ότι και οι άλλοι πλέον θα μας υπολογίζουν λίγο παραπάνω. Αυτό δουλεύουμε και στην προπόνηση, να ανεβάσουμε και το επίπεδο της άμυνας μας και το επίπεδο της επίθεσης μας για να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται για την "πείνα" των υπολοίπων. Όλοι πάντα θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο. Το δυνατό στοιχείο της ομάδας αυτής είναι παραδοσιακά η άμυνα της. Δεν περισσεύει βέβαια και το επιθετικό ταλέντο. Οι καλές σχέσεις που έχουμε και έξω από το γήπεδο, την αγάπη και την αφοσίωση της μίας για την άλλη, ο ιδανικός χώρος για να το παρουσιάσεις μέσα στο παρκέ είναι η άμυνα. Και αυτό παρουσιάζεται πάρα πολύ εύκολα με αυτά τα κορίτσια γιατί πλέον δεν συγχωρούν να κάνουν αμυντικό λάθος στον εαυτό τους πάνω από όλα. Άρα ξεκινάμε από εκεί. Παραδοσιακά είχαμε από τις καλύτερες άμυνες σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό πιστεύουμε θα συνεχιστεί γιατί το βλέπουμε και στην προπόνηση. Από την άλλη μεριά η ομάδα έχει κάνει βήματα. Μαζί με τις επιτυχίες, οι οποίες βέβαια όση τύχη και να έχεις δεν είναι τυχαίες, θεωρώ ότι έχουν κάνει πολλά βήματα στο πως καλύπτουν τις θέσεις μέσα στο γήπεδο, το πως συνεργάζονται μέσα από τα σπλιτ, ξέρουν που θα βρουν η μια την άλλη όταν γίνει μια ενέργεια, παρακολουθούν την μπάλα, ξέρουν ότι η μπάλα έχει μάτια και πρέπει να τους βλέπει. Αυτός είναι ο πρώτος κανόνας άρα λοιπόν θεωρώ ότι συνεχίζουμε από εκεί που ξεκινήσαμε το 2017 και στην άμυνα μας και στην επίθεση μας». 


Η Μάρθα Αργυρίου από την πλευρά της είπε: «Ξεχνάμε ότι είμαστε Πρωταθλήτριες Ευρώπης και Χρυσές Ολυμπιονίκες, ότι έχουμε κατακτήσει είναι στο παρελθόν. Η ομάδα έχει δυναμώσει πάρα πολύ, τα παιδιά έχουν πολύ σιγουριά, πολύ αυτοπεποίθηση και το θέλουν πάρα πολύ αλλά δεν πάμε σε καμία περίπτωση να υπερασπιστούμε κανέναν τίτλο. Πάμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, πάμε να πάρουμε για πρώτη φορά ένα μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η μεγαλύτερη θέση μέχρι τώρα είναι η τέταρτη. Ότι έρθει θα έρθει με πολύ κόπο και προσήλωση και κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ώστε να κάνουμε ένα βήμα τη φορά. Βήμα βήμα, αγώνα αγώνα. Έχουμε ένα πρόγραμμα το οποίο είναι και ευνοϊκό και περίεργο. Ξεκινάμε με την Λιθουανία που ήταν η αντίπαλος μας στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες. έχουμε την Αμερική στον όμιλο, έχουμε δύσκολα παιχνίδια αλλά θέλει συγκέντρωση. Το μυστικό αυτής της ομάδας είναι η αγάπη μεταξύ των κοριτσιών είναι οι χαρακτήρες τους που είναι εξαιρετικοί, η αγάπη τους για την coach, η αγάπη τους για όλους μας, η αγάπη τους για τον στόχο. Μόνο μπαίνοντας μέσα στην ομάδα το καταλαβαίνεις αυτό». 



Ο νέος συνεργάτης της Εθνικής Κωφών Γυναικών, Δημήτρης Μέξης, δήλωσε: «Εγώ ήρθε φέτος στην ομάδα και τα κορίτσια δουλεύουν πάρα πολύ καλά που δεν το περίμενα. Έχοντας  δουλέψει σε αρκετά υψηλό επίπεδο αλλά αυτό που είδα με ικανοποίησε πάρα πολύ. Σε όλες τις ασκήσεις δίνουν το 100%, δεν "κλέβουν" πουθενά και νομίζω ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα φέτος στο παγκόσμιο. Η συνοχή που έχουν τα κορίτσια και ότι είναι μια πολύ καλή παρέα, με αγάπη μεταξύ τους είναι το βασικό τους στοιχείο. Μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και τα δίνουν όλα η μια για την άλλη και όλες μαζί για την ομάδα, γεγονός που είναι ο ιδανικότερος οδηγός για μια ακόμα επιτυχημένη πορεία». 

Last modified on Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019 08:46
Σεβαστή Βρακατσέλη

Αγαπώ τον αθλητισμό ---> Αγαπώ το μπάσκετ ---> Βρίσκομαι εδώ!



Η τρέλα για τον αθλητισμό και τα media έβαλε μέσα της το μικρόβιο της δημοσιογραφίας.Το μεράκι έγινε πράξη όταν πέρασε τη πόρτα του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ . Το ταξίδι στο χώρο της δημοσιογραφίας μόλις είχε αρχίσει. Λίγα χρόνια μετά με την φλόγα να μένει ακόμα ζωντανή μικρότερες και  μεγαλύτερες διαδρομές σε μονοπάτια του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου και του ραδιοφώνου οδήγησαν στη συνεργασία με το "Αγαπώ το μπάσκετ"
             
Ένα ζευγάρι παπούτσια, μία μπάλα, ένα γήπεδο και... όλα αρχίζουν! 
Και επειδή η μαγεία των σπορ δεν έχει τελειωμό, η πορτοκαλί θεά είναι ανεξάντλητη  με  το θέαμα στο επίκεντρο και κάθε γωνιά της γης έχει κάτι διαφορετικό είμαστε εδώ για να σας παρουσιάσουμε μέσα από την δικιά μας οπτική κάθε της γωνιά!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.