Υπόκλιση της Εθνικής Εφήβων στον… "Σούπερμαν" Γκαρούμπα

Written by  Αυγ 03, 2019

Η Εθνική Εφήβων δεν τα κατάφερε στον ημιτελικό του Eurobasket U18 απέναντι στην πανίσχυρη Ισπανία, που είχε στις τάξεις της τον εντυπωσιακό Ουσμάν Γκαρούμπα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, και γνώρισε βαριά ήττα με 54-70 και πλέον θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό με αντίπαλο την Σλοβενία.  

Η ελληνική ομάδα άντεξε μέχρι τα μισά του τρίτου δεκάλεπτου απέναντι στους ανίσχυρους Ίβηρες, που έχουν φτιαχτεί για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο και έχουν στις τάξεις τους παίκτες με τρομερή σωματοδομή και αθλητικότητα, ωστόσο, η κατάρρευση από το σημείο εκείνο και έπειτα, με χαρακτηριστικό ότι δεν πέτυχε καλάθι από το 27’ μέχρι το 36’, ήταν καταλυτική για την έκβαση της αναμέτρησης.

Η Ισπανία πλέον, υπό το βλέμμα του Σέρτζιο Σκαριόλο που βρέθηκε στις κερκίδες για να παρακολουθήσει, μεταξύ άλλων και τον γιο του, αλλά και του Γ.Γ. της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, καθώς και του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο απέναντι στην Τουρκία.

Η Ελλάδα ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε με 20-12 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ με την Ισπανία να έχει ισορροπήσει την κατάσταση, προηγήθηκε στο ημίχρονο με 36-34.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, έλαμψε το ανερχόμενο άστρο του θηριώδους Ουσμάν Γκαρούμπα, ο οποίος βγήκε από το παιχνίδι μόνο στο τελευταίο λεπτό και έδειξε ότι στο μέλλον θα απασχολήσει το ευρωπαϊκό και, γιατί όχι, και το παγκόσμιο μπάσκετ.

Ο 17χρονος νιγηριανής καταγωγής σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνίστηκε για 39:07 και έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι, ολοκληρώνοντας με 18 πόντους, 19 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 κοψίματα και ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης, ενώ μεγάλο παιχνίδι έκανε και ο Σαντιάγκο Αλντάμα που σημείωσε 19 πόντους με 11 ριμπάουντ.

Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος σημείωσε 13 πόντους με 4 ριμπάουντ σε μια βραδιά που οι παίκτες της ελληνικής ομάδας δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και ηττήθηκαν από μια εμφανώς καλύτερη ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 36-34, 46-59, 54-70

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.