Δεν τα κατάφεραν η Έφηβοι, χάλκινο μετάλλιο η Σλοβενία

Written by  Αυγ 04, 2019

Η Εθνική Εφήβων δεν τα κατάφερε ούτε στον μικρό τελικό του Eurobasket U18, γνωρίζοντας την ήττα από τη Σλοβενία με 57-81 και περιορίστηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης, σε μια διοργάνωση που δεν έκλεισε με ένα μετάλλιο που τόσο πολύ ήθελαν οι νεαροί παίκτες.

Η ελληνική ομάδα δεν φάνηκε να έχει καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και, όπως και στον ημιτελικό με την Ισπανία, δεν κατάφερε να διαχειριστεί την πίεση όταν η διαφορά άνοιξε, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να γνωρίσει την ήττα, αλλά στα τελευταία λεπτά να παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης.

Παρ’ όλα αυτά, οι Έλληνες διεθνείς ήταν ανταγωνιστικοί για τρία δεκάλεπτα, δείχνοντας ικανοί να φτάσουν στη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο με μικρή διαφορά, καθώς η Σλοβενία προηγούταν μόλις με 43-46 και όλα έδειχναν πως θα κρίνονταν στην λεπτομέρεια.

Στην τελευταία περίοδο, όμως, ήρθε η ολική κατάρρευση της ελληνικής ομάδας, με τους Σλοβένους να κάνουν σερί 3-24 και να εκτοξεύουν τη διαφορά στο 46-70, φέρνοντας εκνευρισμό στην Εθνική μας και δίνοντας θριαμβευτική διάσταση στη νίκη τους και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Το συνολικό επιμέρους σκορ του δεκάλεπτου ήταν 14-35 με το τελικό 57-81 να επιβραβεύει την εικόνα της αναμέτρησης και τη Σλοβενία να πανηγυρίζει την κατάκτηση του μεταλλίου και τους Έλληνες νεαρούς διεθνείς να κερδίζουν το χειροκρότημα συμπαράστασης από το κοινό του Βόλου που γέμισε το γήπεδο και υποστήριξε τις προσπάθειές τους.

Ο Μάι Ντούσανιτς ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης για τους Σλοβένους, τελειώνοντας με 18 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Γκρέγκορ Γκλας να είναι ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 20 πόντους και τον Ροκ Νέμανιτς να προσθέτει 17 πόντους.

Από την ελληνική ομάδα, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος είχε 14 πόντους με 13 ριμπάουντ και ο Άρης Σωτηρίου 10 πόντους με 4 ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 14-12, 27-26, 43-46, 57-81

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: fiba.basketball

Γιώργος Αράπογλου

 

Γεννημένος στην Ν. Φιλαδέλφεια και μεγαλωμένος στο Καματερό, σε μια γειτονιά γεμάτη αλάνες και άπειρους χώρους για την διεύρυνση της παιδικής φαντασίας, από μικρός δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα μέσα του.

 

Ότι θα ασχοληθεί με τον αθλητισμό και ότι κάποτε θα γίνει δημοσιογράφος. Από τη μια, η κλίση στο γράψιμο φαινόταν από τις πρώτες εκθέσεις του δημοτικού και τις άπειρες μικρές εφημερίδες που τύπωνε, από την άλλη, που τον έχανες, που τον έβρισκες, με μια μπάλα στο χέρι ήταν. Την πορτοκαλί, αυτή με τα σπυριά!

 

Μεγαλώνοντας, το ύψος δε βοήθησε να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ πέρα από κάποιες ομάδες της γειτονιάς ή τα σχολικά πρωταθλήματα, ωστόσο, τον αθλητισμό δεν τον εγκατέλειψε. Υπήρξε αθλητής με δελτίο του Ιωνικού Ν.Φ., για έξι χρόνια, περνώντας αρχικά από τα τμήματα ενόργανης γυμναστικής και στη συνέχεια από το χάντμπολ, με συμπαίκτες αθλητές που αρκετά χρόνια αργότερα, στελέχωσαν και την Εθνική Ομάδα.

 

Η δημοσιογραφία, ωστόσο, τον κέρδισε. Ο μεγάλος του έρωτας ήταν το ραδιόφωνο. Την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή την έκανε σε ηλικία μόλις 15 ετών. Στα επόμενα χρόνια εργάστηκε σε πολλά από τα μεγαλύτερα Μέσα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας (Flash, ΝΕΑ, Χρηματιστήριο, Ταχυδρόμος, Veto, ΝΟΟΖ κλπ) και πέρασε από όλων των ειδών τα ρεπορτάζ (ελεύθερο, αθλητικό, πολιτικό, καλλιτεχνικό, αυτοδιοίκησης, τουριστικό κλπ). Εργάστηκε επίσης ως διορθωτής και επιμελητής κειμένων σε αρκετά έντυπα, καθώς και ως υπεύθυνος επικοινωνίας στην εταιρεία WIDEServicesPC.

 

Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του πρώτου ελληνικού περιοδικού δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ» από το πρώτο τεύχος, ενώ έχει ασχοληθεί και με την εκπαίδευση ενηλίκων. Το τελευταίο διάστημα ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου του μυθιστορήματος.

Από τη θέση του Αρχισυντάκτη του «Agapotobasket.gr», ευελπιστεί να βάλει το πιο σημαντικό «τρίποντο» της δημοσιογραφικής του ζωής. Να δημιουργήσει με τη βοήθεια της συντακτικής ομάδας μια μεγάλη μπασκετική κοινότητα που θα αλλάξει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το άθλημα και θα φέρει άλλο χρώμα στις κερκίδες των ελληνικών γηπέδων.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.