Μασλαρινός: «Να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα»

Written by  Αυγ 13, 2019

Η Εθνική Γυναικών γύρισε σελίδα και με τον Βασίλη Μασλαρινό στο τιμόνι της θα "χτίσει" την ομάδα που θα την οδηγήσει τις επόμενες διοργανώσεις. 

Εδώ και μια εβδομάδα οι παίκτριες που κλήθηκαν σε αυτή την μίνι προετοιμασία, προπονούνται υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή και των συνεργατών του και το απόγευμα της Δευτέρας (12/8), έδωσαν φιλικό παιχνίδι απέναντι στο κολέγιο West Virginia, στο κλειστό του ΟΑΚΑ.  

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Βασίλης Μασλαρινός μίλησε στο agapotobasket.gr, για την τιμή του να είσαι προπονητής της Εθνικής Γυναικών και τη νέα ομάδα που χτίζεται πάνω σε ένα κορμό παικτριών που αποτελούν το συνδετικό κρίκο με την προηγούμενη γενιά. 
 
«Είναι τεράστια τιμή να είσαι προπονητής της Εθνικής ομάδας Γυναικών. Τα συναισθήματα είναι πολύ ιδιαίτερα και τα μεγαλύτερα κορίτσια με βοήθησαν πολύ να προσαρμοστώ. Από κει και πέρα ο χρόνος που έχουμε είναι πολύ λίγος για να κάνεις πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά τα κορίτσια ανταποκρίθηκαν 100% σε αυτό που θέλαμε, με αποκορύφωμα το φιλικό με το Κολλέγιο από την Αμερική, στο οποίο είδαμε αρκετά καλά πράγματα κυρίως αμυντικά αλλά και επιθετικά, με συνεργασίες που έχουμε δουλέψει όλη την εβδομάδα». 

Πολλά νέα πρόσωπα αλλά η διάθεση και ο ενθουσιασμός μεγάλος κάτι που πάντα χαρακτήριζε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Αυτό που κρατάμε είναι σίγουρα η διάθεση. Η Ελλάδα πάντα ξεκινάει από εκεί, από την αμυντική προσήλωση και φυσικά θέλω να δω καλύτερες συνεργασίες και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Ακολουθεί και το ταξίδι στην Κίνα, όπου θα συνεχίσουμε τη δουλειά και θα δούμε και σε αυτά τα παιχνίδια αρκετά πράγματα. Είναι αρκετά τα κορίτσια που σταμάτησαν και σίγουρα ξεκινάει μια καινούργια «εποχή» για την Εθνική ομάδα. Υπάρχουν 5-6 παίκτριες  που θα αποτελέσουν το συνδετικό κρίκο και θα είναι ο βασικός κορμός της ομάδας. Ακολουθούν πολλά κορίτσια με πολλή ταλέντο και δεν είναι μόνο αυτά που βρίσκονται στις τωρινές κλήσεις. Με βάση τα κορίτσια που έρχονται από την προηγούμενη φουρνιά θέλουμε να ενσωματώσουμε σιγά σιγά και κάποια νεαρότερα κορίτσια ώστε στα επόμενα χρόνια να δημιουργήσουμε μια δυνατή ομάδα».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.