Νίκλας: «Η επόμενη ημέρα θα προσπαθήσει να αναδείξει τους νέους ηγέτες»

Written by  Αυγ 14, 2019

Η Εθνική Γυναικών μπορεί να μην έχει επίσημες υποχρεώσεις μπροστά της αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο μετά την αποχώρηση από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Μάλτση, Καλτσίδου και Λύμουρα, την αλλαγή στο προπονητικό τιμ και τη μεγάλη ανανέωση της ήταν σχεδόν επιτακτικό να συγκεντρωθεί για μια μίνι προετοιμασία καθώς ο Νοέμβριος πλησιάζει και στα πρώτα επίσημα παιχνίδια για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2021 πρέπει να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη.

Μετά από μια εβδομάδα προπονήσεων η Εθνική αντιμετώπισε το Αμερικανικό κολλέγιο West Virginia, με πολλά νέα πρόσωπα να κάνουν το ντεμπούτο τους και το προπονητικό τιμ να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα, ενώ ακολουθούν και τρία φιλικά στην Κίνα (16-18/8), για την οποία η ομάδα αναχώρησε την Τρίτη (13/8) το απόγευμα.

Ο Θάνος Νίκλας, εκ των βοηθών του Βασίλη Μασλαρινού στον πάγκο της Ελλάδας, μίλησε στο agapotobasket.gr για τα πρώτα δείγματα της νέας Εθνικής, τη διάθεση και τη θέληση που δείχνουν όλες οι αθλήτριες και την επόμενη ημέρα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

«Είναι μια καινούργια αρχή για την Εθνική ομάδα, μια καινούργια αρχή μετά από μια πετυχημένη τετραετία που μας έχει φέρει διακρίσεις και τη υψηλότερη θέση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κάποια κορίτσια έκλεισαν τον κύκλο τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και κάποια είναι έτοιμα να ξεκινήσουν ένα καινούργιο. Θεωρώ ότι είναι πολύ ευχάριστο και πάρα πολύ ενθαρρυντικό να βλέπεις αθλήτριες να είναι έτοιμες να δηλώσουν παρόν στην Εθνική ομάδα ακόμα και σε μια δύσκολη περίοδο, αρχές Αυγούστου και χωρίς επίσημη διοργάνωση αυτή τη στιγμή μπροστά μας. Ήταν επιτακτικό ωστόσο να γίνει και λόγω της ανανέωσης και του προπονητικού τιμ ώστε να δούμε κάποια καινούργια πράγματα, να αρχίσουμε να περνάμε τη φιλοσοφία μας, να δούμε πως ανταποκρίνονται τα κορίτσια. Η πρώτη εβδομάδα έχει κυλήσει πάρα πολύ καλά σε όλους τους τομείς. Όλες οι αθλήτριες έχουν δείξει τρομερή διάθεση και θέληση μέσα στο γήπεδο. Προσπαθούμε σιγά σιγά να εντάξουμε και τα πιο μικρά κορίτσια από τις πιο μικρές Εθνικές και ευελπιστούμε ότι ο χρόνος θα μας βοηθήσει και θα είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι και πιο έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις του Νοεμβρίου.

Σίγουρα έχουμε κάποιες ελλείψεις παικτριών λόγω τραυματισμών και υποχρεώσεων στα κολλέγια τους. Η επόμενη ημέρα θα προσπαθήσει να αναδείξει τους νέους ηγέτες, τα νέα κορίτσια τα οποία πρέπει να βγουν μπροστά, πρέπει να «φορέσουν τα παπούτσια» των παλαιών. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι θέληση, διάθεση και τα κορίτσια τα έχουν. Έχουν τις παραστάσεις και τις απαραίτητες εμπειρίες ώστε να βγουν μπροστά. Βήμα βήμα, χρόνο με το χρόνο θα κερδίζουμε και κάτι παραπάνω και κάποια στιγμή αυτά τα κορίτσια θα είναι οι πρωταγωνίστριες και θα έχουν την Εθνική από το χέρι».

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.