Σπανού: «Θα παίξουμε με καρδιά για τη χώρα μας»

Written by  Νοε 12, 2019

Σε ρυθμούς Σλοβενίας κινείται πλέον η Εθνική Γυναικών που την Πέμπτη (14/11) μπαίνει στην μάχη των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021.

 

Μια μάχη διαφορετική από τις άλλες, καθώς θα λείπουν αθλήτριες που είχαν αφήσει το στίγμα τους στην Εθνική Ομάδα, η οποία έχει προχωρήσει σε ανανέωση. Φυσικά έχουν μείνει αρκετές εκπρόσωποι της «παλιάς φρουράς» με αναβαθμισμένο ωστόσο ρόλο και ευθύνη. Μια από αυτές είναι και η Αρτεμις Σπανού που έχει συμπληρώσει αισίως εννιά χρόνια παρουσίας στην Γυναικών.

 

Η 26χρονη πάουερ φόργουορντ δεν κρύβει ότι νιώθει κάπως αμήχανα, αλλά είναι ενθουσιασμένη για την νέα πρόκληση αλλά και το γεγονός ότι θα έχει και τον ρόλο μιας εκ των αρχηγών.  «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα για μένα. Εννιά χρόνια είχαμε την Εβίνα και την Στέλλα ηγέτες της ομάδας. Πλέον το σκηνικό είναι διαφορετικό και είμαι  ενθουσιασμένη με την νέα πρόκληση. Η Εβινα και  Στέλλα με έχουν προετοιμάσει, έχουμε μιλήσει και είμαι έτοιμη».

 

Πριν από εννέα χρόνια η Άρτεμις Σπανού ήταν αυτή που δέχονταν συμβολές από τις παλιές. Τώρα πλέον η ίδια είναι μια από τις παίκτριες που έχει αναλάβει να «δώσει τα φώτα» της στο νέο αίμα της Εθνικής. «Καταρχήν τα κορίτσια αυτά το αξίζουν που βρίσκονται στην Ομάδα. Έχουν μεγάλο ταλέντο και είναι δεδομένο ότι αποτελούν το μέλλον της Εθνικής. Είμαι σίγουρη ότι θα αρπάξουν την ευκαιρία και θα μάθουν από εμάς εντός και εκτός γηπέδου. Θα πρέπει ακόμα σε κάθε ευκαιρία να δείχνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να κρατούν τα στοιχεία και τις συμβουλές που θα τις βοηθήσουν όσο γίνεται περισσότερο».

 

Το ξεκίνημα της ανανεωμένης Εθνικής φέρνει την Ομάδα στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της αντιμέτωπη με την Σλοβενία. Μια αρχή αρκετά δύσκολη κάτι το οποίο παραδέχεται και η Άρτεμις Σπανού. «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς αγωνιζόμαστε και εκτός έδρας. Θα πάμε στον αγώνα ουσιαστικά με πέντε έξι προπονήσεις. Πρέπει να μάθουμε τα νέα πράγματα στο παιχνίδι μας και να τα αφομοιώσουμε άμεσα καθώς δεν υπάρχει χρόνος. Σε αυτό το παιχνίδι θα μπούμε μέσα και θα παίξουμε με πάθος και καρδιά για την χώρα μας. Σε τέτοια παιχνίδια μετράει ποιος το θέλει περισσότερο. Είμαστε έτοιμες πνευματικά, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, αλλά είναι σίγουρο ότι θα δώσουμε το 100%. Η Σλοβενία βασίζεται στο γρήγορο παιχνίδι και διαθέτει γκαρντ με εμπειρίες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Αρέσκεται σε αιφνιδιασμούς και σε παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε την αντίπαλό μας και που θα εστιάζουμε το παιχνίδι μας».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.