Γέμελος: «Να δώσουμε το 100% στο παιχνίδι με Σλοβενία»

Written by  Νοε 13, 2019

Πρεμιέρα με ένα δύσκολο αντίπαλο, την Σλοβενία, κάνει την Πέμπτη (14/11, 21.10) η Εθνική Γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

 

Οι αθλήτριες είχαν το πρωί της Τετάρτης την πρώτη γνωριμία με το γήπεδο στην πόλη Τσέλιε που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση και έδειξαν αποφασισμένες. Μπορεί η Ελλάδα στα χαρτιά να μην είναι φαβορί, ωστόσο, έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει αν ακολουθήσει πιστά το πλάνο, κάτι το οποίο επισημαίνει και η Τζάκι Γέμελος.

Μετά από μια μικρή διακοπή η έμπειρη γκαρντ – φόργουορντ προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες της στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και μίλησε για τα συναισθήματά της. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι και πάλι στην Εθνική και αισθάνομαι κομμάτι της ομάδας. Είναι κάτι το ξεχωριστό να αγωνίζεσαι για την Εθνική».

Σχολιάζοντας τον αγώνα με την Σλοβενία η Γέμελος επισήμανε. «Έχουμε μια νέα ομάδα, είμαστε λίγες ημέρες μαζί, αλλά άμα δώσουμε το 100% θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Το προπονητικό τιμ μας έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το πώς να παίξουμε και αν ακολουθήσουμε οι αθλήτριες όλες  τις οδηγίες και το πλάνο θα τα καταφέρουμε. Και οι Έλληνες φημιζόμαστε ότι παίζουμε σκληρά, με πάθος και καρδιά».

Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε ανανέωση, υπάρχουν αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ και ίσως αυτό λειτουργήσει ως πλεονέκτημα σύμφωνα με τη Γέμελος.«Είμαστε μια νέα ομάδα, δεν μας ξέρουν και αυτό μπορεί να αποδειχθεί θετικό. Ακόμα και εμείς δεν ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από τους εαυτούς μας.  Και αν αυτή η ομάδα περάσει ακόμα περισσότερο χρόνο μαζί είναι δεδομένο ότι θα πάει πολύ καλά. Πρέπει στο παιχνίδι με την Σλοβενία να δώσουμε μεγάλη έμφαση στην άμυνα και να βρούμε λύσεις στην επίθεση. Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε αυτούς τους δύο τομείς θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλό».

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.