Print this page

Οι όμιλοι του 7DAYS EuroCup 2017-18

Written by  Ιουλ 06, 2017

Πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη το πρώτο βήμα για την επερχόμενη χρονιά στο 7DAYS EuroCup 2017-18, με την κλήρωση των ομίλων της διοργάνωσης που φέτος υπόσχεται πολύ θέαμα και συγκινήσεις.

Οι 24 ομάδες θα μπουν στην κοινή αφετηρία με στόχο το έπαθλο που δίνει και μια θέση στην Ευρωλίγκα 2018-2019. Η σύνθεση των ομάδων προέρχεται από 12 διαφορετικές χώρες, ενώ στους ομίλους θα βρεθούν 5 πρώην κάτοχοι του τροπαίου, τρεις πρώην φιναλίστ, 2 πρώην νικητές της Ευρωλίγκας, καθώς και τρεις πρωτάρηδες, που θα δώσουν άλλη αίγλη στη διοργάνωση.

Οι ομάδες κληρώθηκαν σε τέσσερις ομίλους των έξι ομάδων και, όπως συνέβη και με την προηγούμενη χρονιά, θα ξεκινήσουν με έναν πρώτο γύρο 10 αγωνιστικών με το πρώτο τζάμπολ να δίνεται στις 11 Οκτώβρη και να ολοκληρώνεται στις 27 Δεκεμβρίου με αγωνιστική δράση κάθε εβδομάδα εκτός από το διάστημα 20-27 Νοεμβρίου.

Οι πρώτες 4 ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν στο Top 16 της διοργάνωσης, που θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2018, ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων με συνολικά έξι αγωνιστικές. Οι πρώτες δυο ομάδες κάθε ομίλου θα περάσουν στα play off που θα διεξαχθούν σε σειρές best-of-three από τις 6 Μαρτίου, θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί με ημερομηνία έναρξης τις 20 Μαρτίου και οι τελικοί που επίσης θα παιχθούν σε σειρές best-of-three και θα ξεκινήσουν στις 10 Απριλίου με τον νικητή και τροπαιούχο να παίρνει το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα της επόμενης σεζόν.

Η κλήρωση έφερε τους εξής ομίλους

 

Group A

 

Unics Kazan

Darussafaka Istanbul

Cedevita Zagreb

FIAT Turin

Morabanc Andorra De La Vella

Levallois Metropolitans

 

 

Group B

 

Galatasaray Odeabank Istanbul

FC Bayern Munich

Hapoel Bank Yahav Jerusalem

Grissin Bon Reggio Emilia

Lietkabelis Panevezys

Buducnost Voli Podgorica

 

 

Group C

 

Lokomotiv Kuban Krasnodar

Alba Berlin

Lietuvos Rytas Vilnius

Retabet Bilbao Basket

Limoges CSP

Partizan Nis Belgrade

 

 

Group D

 

Herbalife Gran Canaria Las Palmas

Zenit St Petersburg

Tofas Bursa

Dolomiti Energia Trento

Ratiopharm Ulm

ASVEL Villeurbanne

 

 

 

 Πηγή και φωτό: eurocupbasketball.com