Κατάρρευση στο β’ και βαριά ήττα για τον Προμηθέα

Written by  Ιαν 15, 2019

Ο Προμηθέας Πάτρας πλήρωσε την κακή περιφερειακή του άμυνα και τοτραγικό τρίτο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση με την Μπεσίκτας στην Τουρκία, όπου γνώρισε την ήττα με 74-96, χάνοντας παράλληλα και την διαφορά των 8 πόντων, με την οποία είχε επικρατήσει στον πρώτο γύρο.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε καλά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, όταν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ, όμως, με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, κατέρρευσε, υπέπεσε σε συνολικά 20 λάθη, επιτρέποντας στους γηπεδούχους να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά (η Μπεσίκτας ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 16/29 τρίποντα με 26 ασίστ με συνέπεια να πάρουν διαφορά και να φτάσουν σε μια ευρεία νίκη που τους δίνει πλεονέκτημα έναντι οποιασδήποτε ισοβαθμίας.

Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά ήταν εύστοχοι και με καλή κυκλοφορία στο ξεκίνημα του αγώνα, παίρνοντας προβάδισμα με 16-21 στην πρώτη περίοδο και, με την ίδια συνταγή, έφτασαν ακόμα και το +12 (27-39) και κατάφεραν να κλείσουν το ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 38-42.

Η εικόνα άλλαξε δραματικά με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, όταν η Μπεσίκτας εκμεταλλεύτηκε την… πλημμύρα, στην οποία βρέθηκαν οι Πατρινοί και με επιμέρους σκορ 20-3, βρέθηκε στο +13 (58-45) και έκτοτε πήρε τα ηνία της αναμέτρησης.

Το συνολικό επιμέρους σκορ της περιόδου ήταν 29-15, βάζοντας την τουρκική ομάδα στην θέση του απόλυτου αφεντικού του παιχνιδιού και, με τον Προμηθέα να συνεχίζει να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει και έφτασε το τελικό +22 που υπερκάλυψε την διαφορά του πρώτου γύρου, και μείωσε στη μία νίκη τη διαφορά των δυο ομάδων, με τους Πατρινούς να μένουν στο 7-4 και τη 2η θέση και τους Τούρκους να ακολουθούν στο 6-5.

Σε μια κακή βραδιά για την ελληνική ομάδα, ο Τερέλ Παρκς είχε 11 πόντους με 3 ριμπάουντ, ο Λεωνίδας Κασελάκης σημείωσε 10 πόντους με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ και ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε 10 πόντους με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Από την τουρκική ομάδα, πρώτος σκόρερ ήταν ο Φιλ Πρέσεϊ με 17 πόντους και 3 ριμπάουντ, ο Ιβάν Μπούβα είχε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Τζέισον Ριτς 13 πόντους με 7 ασίστ και ο Ρόμπιν Μπένζινγκ πρόσθεσε 12 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 38-42, 67-57, 96-74

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: championsleague.basketball

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.