Print this page

Τρομερός ο Προμηθέας, υπέταξε την Μπολόνια!

Written by  Οκτ 22, 2019

Ο Προμηθέας Πάτρας έκανε τρομερό παιχνίδι και πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Βίρτους Μπολόνια με 78-69 αποδεικνύοντας πως η χρονιά του θα είναι μακριά και γεμάτη αντίστοιχες όμορφες στιγμές.

Η ελληνική ομάδα κοίταξε στα μάτια τους Ιταλούς που το ρόστερ τους ζαλίζει και θα μπορούσε να σταθεί με αξιώσεις στην Ευρωλίγκα, ωστόσο, οι Πατρινοί έδειξαν θάρρος, καθαρό μυαλό, πίστη και πάθος, δεν πτοήθηκαν ούτε όταν βρέθηκαν – μόνο για λίγο – πίσω στο σκορ – και τελικά πήραν μια μεγάλη νίκη και, μάλιστα, με μια καλή διαφορά που τους χαρίζει όχι μόνο γόητρο, αλλά και ουσία ενόψει της συνέχειας.

Ιδανικότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του Προμηθέα, που προηγήθηκε με 10-0 μόλις στο 3’ με τον Λίποβι να είναι «καυτός», έφτασε ακόμα και το +12 (20-8) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα 24-14.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η ιταλική ομάδα αντέδρασε άμεσα και κάλυψε πολύ γρήγορα τη διαφορά, μειώνοντας σε 29-28, ενώ κατάφερε να προηγηθεί με τη λήξη του ημιχρόνου με 36-38.

Ο Προμηθέας δυσκολευόταν να φτάσει στο καλάθι, με την Μπολόνια να παίρνει προβάδισμα με 39-44, αλλά η ελληνική ομάδα έβγαλε αμέσως αντανακλαστικά, προηγήθηκε ξανά με +4 (53-49), με τους Ιταλούς να απαντούν με σερί 5-0 για να περάσουν μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου με 53-54.

Παρά την μεγάλη δυναμική της ιταλικής ομάδας, ο Προμηθέας κατάφερνε να κρατά το προβάδισμα στο σκορ μέχρι τα τελευταία λεπτά, ενώ συνεχόμενοι πόντοι του Λεωνίδα Κασελάκη έφεραν το +11 (75-64) και έδωσε προβάδισμα νίκης για τους Πατρινούς που πανηγύρισαν με το τελικό 78-69 μια σπουδαία επιτυχία.

Ο Λάνγκστον Χολ με 16 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της ελληνικής ομάδας, ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 12 πόντους με 5 ριμπάουντ, ο Ολεξάντρ Λίποβι ξεκίνησε πολύ δυνατά και σημείωσε 11 πόντους, όσους και ο Κρις Μπαμπ, με τον Λεωνίδα Κασελάκη, ενώ ο Γιώργος Μπόγρης έδωσε πολλές μάχες κάτω από τα καλάθια, σκοράροντας μόλις 4 πόντους, αλλά μαζεύοντας 9 σημαντικά ριμπάουντ.

Από την Μπολόνια, ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε 17 πόντους με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Βινς Χάντερ 14 πόντους με 9 ριμπάουντ και ο Στέφαν Μάρκοβιτς με τον Κάιλ Γουίμς σημείωσαν από 11 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 36-38, 53-54, 78-69

Στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

Φωτό: eurocupbasketball.com