Μεγάλη νίκη της Εφές επί της Ρεάλ, ιστορία έγραψε η Σάσαρι

Written by  Νοε 15, 2014

Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική και μαζί ο πρώτος γύρος της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα, όπου το θέαμα δεν έλειψε, καθώς επίσης και οι σημαντικές εκπλήξεις.

 

Η μεγαλύτερη από αυτές έγινε στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Αναντολού Εφές με καλάθι του Ματ Τζάνινγκ στην εκπνοή της αναμέτρησης «έσπασε» το αήττητο σερί της Ρεάλ Μαδρίτης και, με τη νίκη της με 75-73 έφτασε στο 4-1 και φιγουράρει μαζί με την ισπανική ομάδα στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου.

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε σε μεγάλη μέρα τον Τσεντί Οσμάν, που σημείωσε 16 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου προσέθεσε άλλους 11 πόντους και 5 ριμπάουντ στη νίκη επί της «Βασίλισσας». Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 20 πόντους ήταν ο Σέρχιο Γιουλ, ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 6 ριμπάουντ, όμως, η εκπληκτική τουρκική ομάδα έδειξε πως έχει προετοιμαστεί για μεγάλα πράγματα.

Ιστορία έγραψε η ιταλική Σάσαρι που με τη νίκη της με 93-80 επί της Ζαλγκίρις Κάουνας πήρε το πρώτο της «ροζ» φύλλο αγώνα στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα. Από την πλευρά της, η Λιθουανική ομάδα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να μείνει μαζί με τις Αναντολού Εφές και Ρεάλ στην πρώτη θέση του ομίλου. Μεγάλος πρωταγωνιστής της μεγάλης νίκης των Ιταλών ήταν ο Σέιν Λαβάλ, ο οποίος σημείωσε 25 πόντους με 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα και 2 λάθη, ενώ για την ομάδα του Γκιντάρας Κραπίκας, πρώτος σκόρερ με 15 πόντους ήταν ο Τζέημς Άντερσον.

Για τον Β’ όμιλο, η ΤΣΣΚΑ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα απέναντι στην Λιμόζ, της οποίας επικράτησε εκτός έδρας με 76-86 και έμεινε μόνη πρώτη και αήττητη. Σημείο κλειδί αποδείχθηκε η τελευταία περίοδος της αναμέτρησης όπου η Λιμόζ εγκλωβίστηκε στις «δαγκάνες» των παικτών της ΤΣΣΚΑ, πετυχαίνοντας μόλις 5 πόντους στο διάστημα αυτό, όπου δέχθηκε 27!

Ο Μίλος Τεόντοσιτς προσέθεσε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση στο ενεργητικό του, αφήνοντας ολοένα και περισσότερες υποσχέσεις ότι φέτος θα είναι η χρονιά του, έπειτα από το εξαιρετικό Μουντομπάσκετ που έκανε το περασμένο καλοκαίρι. Ο Σέρβος πλέι μέικερ σημείωσε 16 πόντους και μοίρασε 12 ασίστ, οδηγώντας την ομάδα του στην ανατροπή από το -12 και τη νίκη απέναντι στη γαλλική ομάδα. Ο Σόνι Γουίμς πρόσθεσε 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ για τη Λιμόζ, ο Άντριεν Μέρμαν έκανε doubledoubleμε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Άλμπα Βερολίνου πήρε τη δεύτερη νίκη της στην έδρα της Τσεντεβίτα, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Τζαμέλ ΜακΛιν που σημείωσε 20 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ.

Τη βραδιά έκλεισε η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Παναθηναϊκό για τον Γ’ όμιλο, με τους «πράσινους» να στέκονται πολύ καλά απέναντι στην ισπανική ομάδα, ωστόσο, να προδίδεται από την αστοχία του από τη γραμμή των 6,75μ. έχοντας συνολικά μόλις 2/20 τρίποντα. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.