Ο Τζάνινγκ έδωσε παράταση «ζωής» στην Εφές

Written by  Απρ 22, 2015

Ο Ματ Τζάνινγκ την περασμένη εβδομάδα με τρίποντό του λίγο πριν τη ληξη της αναμέτρησης με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη έδωσε ελπίδες στην Αναντολού Εφές να κάνει το «break», αλλά η ομάδα του δεν τα κατάφερε. Ο Αμερικανός, όμως, στον τρίτο αγώνα της σειράς, με ένα εκπληκτικό buzzer beater στην εκπνοή, χάρισε τη νίκη στην ομάδα του και, μαζί την ελπίδα για επιστροφή στην ισπανική πρωτεύουσα.

 

Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει την μεγάλη χαμένη ευκαιρία της περασμένης Παρασκευής, έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει στα ίσα την οικοδέσποινα του Final Four και να διεκδικήσει το δικαίωμα να είναι εκείνη αυτή που θα πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι από την αρχή μέχρι το τέλος, με την Αναντολού να παίρνει προβάδισμα στο 32’ με 59-46 και να έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ, όμως, είχε άλλη άποψη και με συνολικά 13 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν αυτός που έδωσε το σύνθημα στην Ρεάλ να επιστρέψει στο ματς.

Η Εφές έδειξε και πάλι τάσεις «αυτοχειρίας», αφού προηγήθηκε στο 39’ με 68-61, αλλά και πάλι έδωσε στην Ρεάλ την ευκαιρία να μειώσει και να στείλει το παιχνίδι στη «ρουλέτα» των βολών.

Με την τουρκική ομάδα να προηγείται με 72-69, ο Τζέι Σι Κάρολ με τρίποντο ισοφάρισε στα 8’’ και όλοι πίστευαν πως η Ρεάλ θα έχει άλλη μία ευκαιρία στην παράταση. Ο Ματ Τζάνινγκ, όμως, είχε άλλη άποψη και εκμεταλλευόμενος την ασίστ από τον Ντρέιπερ, έγραψε το τελικό 75-72 σε νεκρό χρόνο μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο γκαρντ της Ανανντολού Εφές ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 21 πόντους και 5/7 τρίποντα, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Νέναντ Κρστιτς με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, αλλά και τον εντυπωσιακό Ντάριο Σάριτς που σκόραρε 7 πόντους, αλλά μάζεψε και 15 ριμπάουντ, «καταπίνοντας» τους ψηλούς της Ρεάλ.

Για τους Ισπανούς, ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ σταμάτησε στους 17 πόντους, ενώ 15 πόντους με 5 ασίστ είχε και ο Σέρχιο Γιουλ.

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 32-30, 56-46, 75-72

Φωτό: euroleague.net

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.