Το «πυροβολικό» της Λαμποράλ και οι «Party crashers» της Τσεντεβίτα

Written by  Οκτ 29, 2015

Η εντυπωσιακή νίκη της Λαμποράλ Κούτσα στη Γαλλία, αλλά και η εκτός έδρας νίκη της τσεντεβίτα επί της Αναντολού Εφές που χάλασε το «πάρτι γενεθλίων» του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεχώρισαν από το πρώτο «πιάτο» της τρίτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Συνεχίζει αήττητη η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πρώτη νίκη για Μακάμπι, «απέδρασε» από την Τουρκία η Ζαλγκίρις.

 

Την έκπληξη της ημέρας πραγματοποίησε η Τσεντεβίτα που επικράτησε εκτός έδρας της Αναντολού Εφές και μαζί πήρε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Η κροατική ομάδα έπιασε καταπληκτική απόδοση στην τελευταία περίοδο όπου με επιμέρους σκορ 17-27 κατάφερε να φύγει νικήτρια από την Κωνσταντινούπολη με 75-81. Σπουδαίο παιχνίδι από τον Μίρο Μπιλάν με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά και τους Τζέικομπ Πούλεν με 18 πόντους και Λούκα Μπάμπιτς με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς που δεν κατάφερε να γιορτάσει τα 72α γενέθλιά του με νίκη, ο Τζον Ντίμπλερ είχε 15 πόντους και ο Ντάριο Σάριτς 14.

Η Λαμποράλ Κούτσα απέδειξε ότι βρίσκεται σε τρομακτική φόρμα τις τελευταίες εβδομάδες, συντρίβοντας εκτός έδρας την Λιμόζ με 71-107. Οι παίκτες του Περάσοβιτς εκτελούσαν με χαρακτηριστική ευκολία τελειώνοντας την αναμέτρηση με 13/28 τρίποντα και 26/43 δίποντα, χωρίς να αφήσουν στη γαλλική ομάδα περιθώρια ελπίδας για τη νίκη. Ο Ντάριους Άνταμς με 18 πόντους και 9 ασίστ και ο Φαμπιέν Κοσέρ με 16 πόντους και 4 ασίστ ήταν τα πρώτα «βιολιά» των νικητών, ενώ από τη γαλλική ομάδα που παραδόθηκε από νωρίς, ο Ράντι Κουλπέπερ ξεχώρισε με 13 πόντους και 5 ασίστ.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέχισε αήττητη στον τέταρτο όμιλο, ωστόσο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις της, αυτή τη φορά δυσκολεύθηκε αρκετά μέχρι να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Μπάμπεργκ με 83-77. Πρωταγωνιστές και σε αυτή τη νίκη της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη ήταν ο Νάντο Ντε Κολό με 22 πόντους και 7 ασίστ και ο Μίλος Τεόντοσιτς με 18 πόντους, 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Από τη γερμανική ομάδα, που προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την έκπληξη, ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ είχε 19 πόντους, ενώ ο Νίκος Ζήσης είχε 12 πόντους με 6/7 δίποντα.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Ζαλγκίρις Κάουνας, που για τον τρίτο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Καρσίγιακα με 66-68 και πήρε τη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση. Ο Παούλιους Γιανκούνας έκανε double-doubleμε 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μπροκ Μότουμ που είχε 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την τουρκική ομάδα που υπέστη τη δεύτερη ήττα της ο Κένι Γκάμπριελ είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ενώ ο Τζάστιν Κάρτερ έκανε double-doubleμε 12 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 79-63 η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Ντιναμό Σάσσαρι και πήρε την πρώτη της νίκη στον τέταρτο όμιλο έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες. Ο Ντέβιν Σμιθ με 22 πόντους (5/7 τρίποντα) και 7 ριμπάουντ ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης νίκης της «ομάδας του λαού», έχοντας ως άξιο συμπαραστάτη τον Τρέβορ Εμπάκουε, ο οποίος πέτυχε 11 πόντους και «σκέπασε» τα καλάθια, μαζεύοντας 15 ριμπάουντ. Από την ιταλική ομάδα, ο Εγιενκά είχε 21 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Φωτό: Euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.