«Μάθημα» του «Ζοτς» στη Ρεάλ, αήττητες οι Λοκομοτίβ και Μάλαγα

Written by  Οκτ 30, 2015

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της Φενέρμπαχτσε και της Ρεάλ Μαδρίτης δέσποσε στην «αυλαία» της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων της Ευρωλίγκας, ωστόσο, η αγωνιστική έκρυβε πολλές και ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Αήητητες συνεχίζουν Λοκομοτίβ Κουμπάν και Μάλαγα, σημαντικές νίκες για Χίμκι και Μπάγερν. 

 

Η Φενέρμπαχτσε πέτυχε τη νίκη της ημέρας, αφού σε ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο από τα φαβορί της διοργάνωσης, επικράτησε της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης με 77-66, αφήνοντας τη «Βασίλισσα» χωρίς εκτός έδρας νίκη μετά και την τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, διατηρώντας πάντα το προβάδισμα και στο τέλος έφτασε και σε μια καλή διαφορά ενόψει και του δευτέρου γύρου. Ο Έκπε Ούντοχ ήταν ο πρώτος σκόρερ της τουρκικής ομάδας με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 κοψίματα, 15 πόντους πρόσθεσε ο Λουίτζι Ντατόμε, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε γενικά καλή παρουσία με 6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Από την Ρεάλ Μαδρίτης, που έμεινε με μόνο μία νίκη μετά τις πρώτες τρεις αγωνιστικές της φάσης των ομίλων, ο Φελίπε Ρέγες είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ και ο Γκουστάβο Αγιόν 8 πόντους και 10 ριμπάουντ.   

Η Χίμκι δεν δυσκολεύτηκε να διαλύσει τον Ερυθρό Αστέρα με 91-53 στον απόηχο της αποπομπής του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και των όσων επακολούθησαν και να πάρει τη δεύτερη νίκη της στον πρώτο όμιλο. Η ρωσική ομάδα έπαιξε σκληρή άμυνα και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό της να βρει διόδους προς το καλάθι, ενώ επιθετικά παρουσίασε έντονο πλουραλισμό παίρνοντας πολλά από αρκετούς παίκτες της. Ο Τζέημς Ογκουστίν είχε 14 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Ζόραν Ντράγκιτς είχε 12 πόντους, ο Πέτερι Κόπονεν και ο Αλεξέι Σβεντ πρόσθεσε 8 πόντους, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ο μόνος που διασώθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα ήταν ο Μάικ Ζίρμπες με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο αντικαταστάτης του «Σοφο», Βλάντιμιρ Στίματς είχε 2 πόντους και 5 ασίστ σε 13:42 συμμετοχής.

Στον ίδιο όμιλο, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε σχετικά εύκολα της γαλλικής Στρασμπούργκ με 76-61 και πήρε επίσης την δεύτερη νίκη της. Μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της γερμανικής ομάδας ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς με 22 πόντους και 6 ασίστ, με Ντούσκο Σαβάνοβιτς να προσθέτει 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Ο Βλάντιμιρ Γκολούμποβιτς με 22 πόντους ήταν ο καλύτερος παίκτης για την Στρασμπούργκ.

Η Ουνικάχα Μάλαγα είχε εύκολο βράδυ απέναντι στην Νταρουσάφακα και με τη νίκη της με 81-69 παρέμεινε αήττητη στον τέταρτο όμιλο, μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Έντβιν Τζάκσον ήταν ο κορυφαίος της ισπανικής ομάδας με 18 πόντους, ενώ ο Γουίλ Τόμας είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ. Από την τουρκική ομάδα, που γνώρισε την δεύτερη φετινή της ήττα, ο Σεμίχ Ερντέν με 17 πόντους και 9 ριμπάουντ ήταν εκείνος που ξεχώρισε.

Μόνη αήττητη ομάδα στον τρίτο όμιλο, όπου συμμετέχει και ο Παναθηναϊκός έμεινε η Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα, που πέρασε από την έδρα της Ζιέλονα Γκόρα με 75-83 και έμεινε μόνη πρώτη. Ο Μάλκολμ Ντιλέινι ήταν «πολυβόλο» με 25 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Βίκτορ Κλαβέρ σημείωσε 13 πόντους με 8 ριμπάουντ. Από τους γηπεδούχους που έμειναν οι μόνοι χωρίς νίκη στον όμιλο, από 16 πόντους είχαν ο Ντι Μποστ και ο Βλαντ Μολντοβεάνου. 

Φωτό: Euroleague

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.