Γιώργος Μπαρτζώκας: «Είναι πολύ δύσκολο να κερδίζεις στο ΟΑΚΑ»

Written by  Νοε 21, 2015

Η Λοκομοτίβ Κούμπαν έφυγε με την πολύ μεγάλη νικη επί του Παναθηναϊκού με τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Μπαρτζώκα να παραδέχεται ότι ποτέ δεν είναι εύκολο να κερδίζεις στο ΟΑΚΑ.

Ο τεχνικός της «Λόκο» μίλησε στο agapotobasket.gr για την επιτυχία της ομάδας του, ανέφερε τα σημεία εκείνα που έκριναν την αναμέτρηση, ενώ, τέλος, σχολίασε και τις διάφορες μεταξύ του Ελληνικού και του Ρωσικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο www.agapotobasket.gr

Κόουτς συγχαρητήρια καταρχάς, θα ήθελα ένα σχόλιο σου για την αναμέτρηση.

Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι, φυσικά, δεν είναι πότε εύκολο να κερδίζεις στο ΟΑΚΑ. Εμείς κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη και κατά μεγάλο ποσοστό έχουμε προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Θα χαρούμε μία μέρα, καθώς οι υποχρεώσεις μας τόσο στην τοπική λίγκα όσο και στις άλλες διοργανώσεις που συμμετέχουμε είναι αυξημένες και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι και συγκεντρωμένοι στους στόχους μας.

Σε ποιο σημείο πιστεύεις ότι κρίθηκε ο αγώνας; Το καλό πρώτο δεκάλεπτο ίσως της ομάδας σου;

Θα μπορούσα να πω ότι μείναμε προσηλωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο και στα 40 λεπτά με μια εξαίρεση κάποια λάθη που κάναμε στη δεύτερη περίοδο μετά την πίεση του Παναθηναϊκού. Σε εκείνο το σημείο «θολώσαμε» λιγο και χάσαμε το μυαλό μας, αλλά ο Μάλκομ (Ντιλέινι) μας βοήθησε αρκετά να ξεκολλήσουμε και ειδικά  στο τρίτο δεκάλεπτο  ηταν αυτός που δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό με τον τρόπο που έπαιξε. Αλλά γενικά μπορώ να πω ότι όλη η ομάδα λειτούργησε όπως έπρεπε και έτσι καταφέραμε να φτάσουμε στην νικη.

Και τώρα η συνέχεια;

Έχουμε ακόμα τέσσερα ματς για ολοκληρωθεί η πρώτη φάση εκ των οποίων τα τρία είναι στην έδρα μας και μπορεί να χρειαζόμαστε ακόμα μία νίκη ή και καμία για να περάσουμε. Εμείς πάντως από την πλευρά μας θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, όπως άλλωστε κάνουμε από την αρχή της σεζόν.

Ποιές είναι οι διάφορες Ελληνικού και Ρωσικού πρωταθλήματος;

Καταρχήν οι αποστάσεις είναι τεράστιες, δεύτερον συμμετέχουμε σε δυο διοργανώσεις παράλληλα με την Ευρωλίγκα, το Ρωσικό πρωτάθλημα, αλλά και την Αδριατική λίγκα. Αυτό μας αναγκάζει  να κάνουμε και  πολλά ταξίδια. Το Ρωσικό πρωτάθλημα είναι σαφέστατα πιο ισχυρό από το Ελληνικό, όχι μόνο στον ανταγωνισμό, αλλά και στο γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη κούραση από τα συνεχή ταξίδια.

Οι εμπειρίες σου δηλαδή μέχρι τώρα είναι θετικές;

 Σαφέστατα είναι θετικές. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, μεγαλώνουμε σαν ομάδα μέρα με τη μέρα και είμαι ικανοποιημένος αρκετά. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως θα τελειώσουμε τη σεζόν.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.